woensdag 8 maart 2006

kadootjes kraamvisite

Mocht je een kadootje mee willen nemen hier een lijstje:
- mobile voor boven zijn bedje
- nappy bag
- voetenzak
- boodschappenmand voor de Quinny Buzz
- tricot-slen
- flessenwarmer (van Avent)
- (houten) speelgoed



Kijk voor leuke ideen op:
http://www.dressme.nl
http://www.keetinhuis.nl
http://www.mannimo.nl
http://www.funkiehouse.nl
http://www.okido-kinderkleding.nl
http://www.hetrietje.nl

Kay 3 dagen oud

Inmiddels is Kay 3 dagen oud. Hij slaapt prima - iets wat zijn ouders totaal gemist hebben. Eerst hebben we zondagnacht niet kunnen slapen door de bevalling. Daarna de 1ste nacht thuis die gepaard ging met een huilende Kay (vanaf een uur of 12 tot 3) en om 7 uur begon hij weer. Ik zit nog steeds vol zit met hechtingen waardoor ik nauwelijks kan zitten en steeds bloed verlies.. Ook vannacht was slopend. Vooral Bendert had het te verduren. Kay heeft 3 keer in zijn broek gepoept, wilde in eerste instantie niet aan de borst en niet in zijn bedje liggen. Al met al is het toch een heel bijzondere ervaring :-). Het is zo gek gevoel dat er nu dit kleine hummeltje is wat vertroeteld wil worden !! Het is totaal anders dan ik verwacht had en ondanks de moeheid erg leuk. Gelukkig hebben we een kraamzorgster die alles erg goed uitlegt want anders hadden we niet geweten wat te doen: weet ik veel dat babys de eerste dagen misselijk zijn omdat ze vruchtwater hebben ingeslikt..

Kay Benke is geboren !!

Op maandag 6 maart 2006 om 9.45 is Kay geboren (4390 gram). Hij woog ruim een kilo meer dan de verloskunde had gedacht :-).
Vrijdag had ik zo genoeg van het zwanger-zijn dat ik naar een acupuncturist gegaan ben. Zij vertelde dat 2 typen vrouwen overtijd zijn: degene die inmiddels te moe zijn voor de bevalling (die moeten vooral eerst veel slapen) en vrouwen die teveel erover 'nadenken', niet makkelijk kunnen 'loslaten' en daardoor niet in staat zijn om de natuur zijn werk te laten doen... Maar goed, nadat ze naalden in mijn polsen en enkels had gestopt - punten die het 'loslaten' stimuleren - heb ik een half uur plat gelegen waarna ik weer naar huis kon. Thuis gekomen had ik alleen een branderig gevoel in mijn polsen en enkels (voelde me net een aan het kruis genagelde Jezus) en was ik vooral erg slap. Ik kreeg wel wat meer last van harde buiken maar dit zette zich niet door. Zondag middag om 15 uur heeft de verloskundige me gestript en dat heeft uiteindelijk gewerkt. Om 16 uur begon ik om het kwartier weeën te krijgen. De hele nacht had ik ontsluitings weeen. Om 24 uur kwam de verloskundige kijken hoe het ging.. 5 uur 's morgens begon ik persdrang te krijgen en belde Bendert de verloskundig dat het er nu echt aan zat te komen. Het bad gebruikte ik om de weeën op te vangen alleen toen het 'echte werk' begon was het water te koud geworden en ben ik er maar uit gegaan. Helaas hielden de persweeen na 3 uur op en moest ik naar het ziekenhuis, de weeën waren te veel afgenomen (ik had de hele nacht doorgewerkt en was inmiddels doodmoe). In het ziekenhuis heb ik infuus gekregen en ben binnen een half uur kwam Kay eruit met behulp van een kiwi (veredelde vaciuumpomp) ..