dinsdag 30 mei 2006

Pneumokokken inenting

Kay krijgt binnenkort zijn eerste (van de 4) pneumokokken inentingen. Kinderen die na 1 april geboren worden krijgen de inenting via het consultatieburo. Kay is voor 1 april geboren en dus is het niet mogelijk om via het consultatieburo ingeent te worden. Via de huisarts is het geen probleem. Jammer genoeg moeten wij het zelf betalen. Dit nadeel weegt niet op tegen de voordelen. Na de inentingen is hij 5 jaar beschermd tegen de zeven gevaarlijkste pneumokokken-soorten. zie:
http://www.rivm.nl/rvp/actueel/index.jsp
http://www.ouders.nl/mgez2006-pneumokokken.htm

Als pneumokokken een ziekte veroorzaken, dan kan het gaan om: longontsteking; bloedvergiftiging; hersenvlies-ontsteking. In het ergste geval kun je daaraan dood gaan, maar je kunt er ook ernstige klachten aan overhouden, zoals: doofheid; concentratieproblemen; littekens; groeistoornissen. Hoe jonger de patiƫnt, des te ernstiger een infectie kan uitpakken. Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de instantie die het rijksvaccinatieprogramma verzorgt, kan een landelijke pneumokokken-vaccinatie jaarlijks de volgende problemen voorkomen: 78 sterfgevallen; 85 hersenvlies-ontstekingen; 300 bloedvergiftigingen; 1.800 longontstekingen; 52.000 gevallen van middenoorontsteking.

Je kunt echter ook kantekeningen zitten bij de enorme hoeveelheid vaccinaties die baby's krijgen. zie: http://www.nvkp.nl/82.html?&cHash=721c852195&tx_ttnews[backPid]=114&tx_ttnews[tt_news]=95
De Nederlandse Vereniging Kritisch prikken vindt dat niet bewezen is dat de vaccinaties op latere leeftijd geen klachten veroorzaken. Ook vinden ze dat niet bewezen is dat door het inenten tegen pneumokokken het kind niet een veel ernstiger vorm kan krijgen..

status Kay na 12 weken (3 mnd)

Kay is inmiddels al 3 maanden. Wat gaat dat snel !!!
- Hij begint Bendert en mij te herkennen.. Helemaal sinds hij door Bendert gemasseerd wordt merk ik dat hij gerichter naar Bendert kijkt en ons als verschillende personen begint te zien.
- De laatste week is het ongelofelijke gebeurd... hij slaapt hele nachten door !! Wat een paar weken geleden nog een incident was is helemaal verandert in 'standaard' gedrag. Wanneer we Kay om 23 uur naar bed brengen moeten we hem zelfs om 8 uur wakker maken.
- Kay kan inmiddels dingen grijpen en vasthouden. Zodra hij iets in zijn knuisje heeft gaat het meteen richting zijn mond. Hij sabbelt op werkelijk alles wat hij tegenkomt.
- Hij kan bijna zitten. Iets wat hij helemaal fantastisch vind is als je hem aan zijn armpjes vasthoudt zodat het net lijkt alsof hij uit zichzelf zit. Helemaal als we op de bank zitten en de TV aanstaat (hopelijk leren we hem nu niet dat het normaal is om iedere avond voor de TV te hangen...) vind hij het geweldig om naast ons te 'zitten'..
- Vandaag is Kay voor de 3e keer naar het kdv gegaan. Om 8 uur heb ik hem weggebracht en om 13 uur haal ik hem weer op. Weeee, ik vind het helemaal niet leuk :-(. Wat een ellende. Gelukkig heeft hij nergens last van.. Hij was alleen maar bezig met om zich heen kijken. We hebben hem in het zitstoeltje tegenover de enige andere baby gezet. Niet dat ze aandacht voor elkaar hebben maar goed (het gaat om het 'idee').