maandag 29 oktober 2007

Dag 3 - los perdidos de la caldera

's Ochtends begonnen we met ons inmiddels ontstane ochtendritueel: Kay werd rond 6 uur wakker, we haalden hem uit bed en legden hem tussen ons in, zodat we toch nog het idee hadden dat we nog een beetje uit konden slapen (we konden zo namelijk "wel" tot 7 uur blijven liggen). Vervolgens ging ik voor Kay brood en melk maken, waarbij Kay het erg leuk vond dat de magnetron, waar z'n melk in opgewarmd werd, ping deed ("I see you've got out the machine that does 'ping'."). Vervolgens ging Jitske met Kay (+ schep en emmer) richting strand en ik er even later achteraan met ontbijt, om zo naar de opgaande zon te kijken. Daarna begon het "dag programma".

Vandaag gingen we wandelen in de Caldera de Bandama. Eerst bezochten we het uitzichtspunt boven de krater waar we een tweede ontbijt aten (dat krijg je er van als je om 6 uur opstaat). Vervolgens ging Kay in de rugdrager (hij wordt met z'n 15 kilo een behoorlijke last) en daalden we af naar de bodem van de krater.

Op de bodem aangekomen wou Kay niet meer weg. Er lag allemaal grind en dat was veel te leuk (oppakken en laten vallen, oppakken en laten vallen, enz.). Het feest was helemaal compleet toen we ontdekten dat er ook nog een ezel in een krakemikkige schuur stond. Overigens het enige teken van leven dat we die ochtend zagen op twee andere wandelaars na die we op de terugweg tegenkwamen.

Eindelijk was Kay uitgespeeld en konden we weer verder. De tocht die we volgden gaf aan dat je rond de krater kon lopen. Waarschijnlijk was er het een en ander veranderd, of hadden we een verkeerde afslag genomen, maar het pad liep opeens dood. Nadat we eerst nog een grot hadden gevonden zijn we maar via de zelfde weg teruggelopen en (moeizaam) omhoog geklommen. Blij dat we toch heelhuids uit de krater kwamen hadden we alleen nog maar fut om eten in te kopen en zijn snel terug naar het appartement gegaan. Kay heeft nog gezwommen waarna hij ging slapen. 's Avonds een lauwwarme rijstsalade met tonijn gegeten gevolgd door een nachtelijke strandwandeling (wat Kay erg spannend vond vanwege de harde wind).