vrijdag 21 november 2008

Dag 14 - Wanna ride glassbottomboat?

Deze dag voornamelijk in Sanur gebleven en bijgekomen van de lange rit vanuit Lovina. 's Ochtends zagen we door de nevel de contouren van de Gunung Angung. 's Middags gingen we met een "glassbottomboat" mee. Iedere keer als we even op het strand lagen bij ons hotel kwam er elk kwartier wel een mannetje langslopen, met een hoed als een reuzachtige halve pingpongbal op z'n kop, die weer een tocht met een "glassbottomboat" aan kwam bieden.
Met de boot voeren we voorbij de branding. Kay kon hier naar de vissen en het koraal door de glazen bodem kijken, terwijl z'n ouders aan het snorkelen waren. Eerst waren we wat ongerust dat hij ook de zee in zou willen, zeker als wij allebei het water in gingen. Gelukkig bleek hij het allemaal prima te vinden om door het glas te kijken en brood te voeren aan de vissen (die in grote getale aan de oppervlakte kwamen.

Na onze boottocht zijn we naar een nabij gelegen hotel gegaan waar in de tuin een openbare dansles voor locale kinderen werd gegeven. Kay was te verlegen om mee te doen, maar zat wel vol aandacht te kijken. Ondertussen kauwde hij grote stukken spekkoek weg (veel te grote stukken bleek later, want 's nachts kwam het er weer uit).