maandag 21 juni 2010

Laatste keer consultatieburo

Vandaag ging Kay voor de laatste keer naar het consultatieburo. Hij was nog steeds volgens de arts aan de zware kant, ten minste hij zat  bovenaan in de groeikurve.
Na 4 jaar en 3 maanden is hij 20 kilo en heeft hij een lengte van 107 cm. Kay deed plichtsgetrouw de verschillende testjes. De ogentest ging iets minder. Er was een brilletje nodig. Gelukkig was de arts niet helemaal overtuigd. Kay had zijn concentratie verloren dus moest de test over.. In september wordt het dan echt de laatste keer dat hij naar het consultatieburo gaat.

Bendert reageerde nogal laconiek op het ogen verhaal. Dit terwijl ik de arme jongen al met enorme brillenglazen rond zag lopen (rennen is er dan helemaal niet meer bij) met hordes pestende kinderen achter hem aan. Volgens Bendert was het helemaal niet erg. Hij had zijn eerste bril toen hij 8 was...
Zuchtend keek ik hem aan. Hoe was het toch mogelijk dat mijn genen (de eigen wil is volgens Swaab afwezig bij de selectie van een partner) deze man gekozen hadden? Waarschijnlijk zijn er dan toch andere, zwaarder wegende, redenen geweest.