woensdag 17 mei 2006

Wat voor baby is Kay? deel 2

Gisteren ging ik naar de dokter voor mijn nek (nog een nasleep van de crash tegen de Volvo). Toen ik in de wachtkamer een vieze luier naar de prullebak bracht en terug liep zag ik de kinderwagen gevaarlijk heen en weer bewegen met af en toe een armpje of een beentje eruit stekend... 'nog even en hij valt eruit' dacht ik. Bij de dokter gekomen, had die alleen maar oog voor Kay die nog steeds lag te stuiteren. Hup beentjes omhoog, hup armpjes erbij.. Mijn nek was duidelijk minder interessant.. De volgende keer ga ik maar alleen :-P

Het temperament van een baby kun je volgens een aantal aspecten indelen:

  • activiteit: beweegt je kind veel of blijft hij lang rustig liggen.
  • emotionaliteit: raakt je baby makkelijk van streek, is hij eenvoudig te troosten.
  • sociaal: is je baby bang voor vreemden, wendt hij zijn hoofdje af of doet hij graag mee met 'het gesprek'.
  • concentratie: is je kind betrokken en alert of laat hij zich snel afleiden.
  • frustratie: hoe reageert je baby als hij iets (nog) niet kan of mag.
Kay is erg makkelijk te troosten. Zijn lievelings manier is de 'homeopatische' houding (liggend op 1 arm).. Ook zittend op 1 arm, waarbij hij over je schouder kan kijken, vind hij heerlijk.
En hij is gek op mensen. Zodra iemand in de buurt aan het praten is wil hij meepraten (urrepurre) en hij lacht naar alles en iedereen (zelfs naar de houten kist van Bendert)..
Frustratie slaat bij hem snel om in boosheid als hij zijn zin niet krijgt ... Vooral tijdens het borstvoeding geven... Rustig zijn beurt afwachten is er niet bij. Als hij niet snel genoeg de tepel in zijn mond heeft wordt hij boos... .