zondag 28 oktober 2007

Dag 2 - los países interiores

Vandaag wilden we een auto huren. Iets makkelijker gezegd dan gedaan, de autoverhuurder bij ons in de straat was dicht (geen hoogseizoen meer). Daarom zijn we maar een stuk langs het strand gaan lopen richting Playa del Ingles, met als uiteindelijk doel de duinen bij Maspalomas.

Halverwege, toen de uitputting toe begon te slaan (vooral bij degene die Kay aan het dragen was), kwamen we een bordje van een autoverhuurbedrijf tegen. Het bezoek aan de duinen stelden we uit en nog geen 15 minuten later zaten we in ons huurautootje met Kay achterin en waren we op weg het binnenland in.

Het binnenland is indrukwekkend door het landschap dat droog, ruig en bergachtig is; Kay keek z'n ogen uit. Via Artedara reden we naar Fataga, van daar naar San Bartolome de Tirajana, naar Santa Lucia de Tirajana. Hierna zijn we kort van de route afgeweken om het Fortaleza Grande te bezoeken; dit was de grot waar de Guanches hun "last stand" hadden tegen tegen de Spaanse bezetters.
Hierna door naar Agüimes, waar we een tussenstop maakten om lekkere taartjes aten. Kay liep (natuurlijk) te sjansen met het personeel van het café waar we zaten. Daarna weer langs de kust terug.
's Middags gingen we met Kay zwemmen in het zwembad, wat wel wat koud was. Het duurde daarom wel even voordat hij echt het water in ging, maar toen hij er eenmaal in lag wou hij er eigenlijk niet meer uit. Daarna naar bed en 's avonds heeft hij met ons mee gegeten (spagetti bolognese, maar dan met chorizo, van Bendert).