zondag 10 augustus 2008

Even naar Frankrijk - dag 3

Vandaag gingen we naar de markt in Cosne; we zouden 's avonds weer koken en de beste plek om goede ingredienten te krijgen is de wekelijkse markt. Daar hebben we handen vol verse cantarellen en jonge franse kaas voor de perfecte paddestoelen risotto op de kop kunnen tikken. Maar ook, voor Kay, een oogstmachine; hij had namelijk nog een heleboel plas-op-de-pot kadeautjes te goed van de dag daarvoor.

Nadat we de markt gezien hadden, terug naar Briare. We hadden de dag daarvoor een crèperie gezien waar we wilden gaan lunchen. Deze zat helaas vol maar er waren gelukig meer restaurants. Wel opvallend dat het gehalte ouderen erg hoog was Geen uitdaging voor onze kleine charmeur, hij had ze binnen no time om z'n vinger gewonden.
Daarna langs de Loire gewandeld naar de "kanaal brug", via dit aquaduct de rivier overgestoken en voordat we het doorhadden waren we op een brocante (rommelmarkt) in Saint Firmin terecht gekomen.

Tegen de avond gingen we terug richting het huisje van Egge en Wietse. We hadden echter nog één probleem, we hadden wel eten kunnen kopen, maar wijn niet. Aangezien het zondag was en de winkels in Frankrijk op zondag open zijn tot 12:00, hadden we een kleine uitdaging. Gelukkig bevindt er zich rond Sancerre een groot wijngebied dus moest er vast wel ergens een wijnboer zijn die ons nog een fles wijn wilde verkopen.
Na een aantal pogingen vonden we er een die open was. Vrij snel waren we er achter dat het voor de betreffende wijnboer misschien toch beter was geweest om om 12 uur op te houden: hij had duidelijk al veel te veel van z'n eigen wijn geproeft, amper kon hij nog een fles witte van een fles rode wijn onderscheiden.
Uiteindelijk konden we de wijnboerderij toch nog met een doosje wijn verlaten. Kay had van dit alles niets mee gekregen, die was voordat we aangekomen waren al in slaap gevallen en werd pas weer wakker toen we bij Egge & Wietse aankwamen.