zondag 8 maart 2009

Hoe Kay z'n 3de verjaardag vierde - deel 2

Omdat je je verjaardag niet alleen met je vader en moeder viert was het vandaag groot feest. Het was lekker weer dus in de ochtend gingen we met thee op de bank voor onze deur zitten terwijl Kay heen en weer fietste over de stoep. Hij had nog amper een rondje gefietst of daar kwamen Cato en Gertien. Cato wilde ook wel op Kay zijn fiets - wat hij in eerste instantie goed vond. Na nog geen 3 seconden bedacht hij zich en begon te huilen. Snel gaven we de loopfiets aan Cato en werd Kay weer op z'n fiets gezet.
Na een kwartiertje achter elkaar aanfietsen kwamen Wicher en Tineke aanlopen. Kay fietste onder luid gebrul en gelach op hen af. Omdat het toch een beetje koud begon te worden verplaatsten we het feestje naar binnen. Daar was het tijd voor de verjaardagstaart (die dit jaar wel een stuk bescheidener dan de brandweertaart van vorig jaar en de boeddha-taart van het jaar daarvoor).

Hierna was het echt gedaan met de rust: familie, vrienden, buren (al dan niet met kinderen) kwamen en Kay kreeg stapels kadootjes (puzzels, boeken, lego, kei, etc.). Al snel hadden wij door dat we toch echt nog wel iets moeten bijschaven aan Kay's opvoeding. Steevast begroette hij nieuwe visite met de woorden "heb je een kadootje?" Wel was hij er duidelijk trots op dat hij naar de WC was geweest (voor nummer 2) en dat mocht iedereen horen. Die avond werd hij in bed gestopt door Koosje en viel hij uitgeput in slaap.