woensdag 28 november 2007

Waterpokken

Afgelopen donderdagavond was het zover - alle kinderen in de groep hadden het inmiddels al gehad.. de waterpokken. Even had ik nog gehoopt dat de muggenbult invasie van een aantal weken geleden misschien toch stiekum iets anders was... maar nee..
Aanstichter van dit alles was Okke die opeens met een knal rood pukkelkoppie en een blauwe neus op het kdv verscheen. Zelfs door zijn witte haren waren de rode vlekken te zien.
Gelukkig is Kay er niet zo erg aan toe - dacht ik donderdag. Vrijdag zag ik per uur een nieuwe rode vlek/pukkel verschijnen en die avond had hij koorts en ook de zaterdag was een en al ellende. Het zielepietje kon alleen nog maar huilen, bij zijn moeder op de bank zitten, geknuffeld worden en naar Pippi kijken. Hij wilde zelfs niet meer eten.
Zondagavond zijn we ondanks alles toch naar Tatin (kindvriendelijk, met kindermenu en speelhoek) gegaan voor een eetafspraak met M&M.
Maandag was Kay nog suffig maar was er geen sprake meer van nieuwe rode plekjes. Alleen 's avonds en 's nachts wilde hij, zoals de afgelopen 4 nachten, niet slapen. Gevolg was dat Bendert en ik gisteren zo moe waren dat we bij thuiskomst volledig instortten. Het is duidelijk dat de zieke Kay gezorgd had voor een complete uitputtingslag (dit is zelfs erger dan tijdens het krijgen van zijn tanden) bij zijn ouders. Gelukkig was Tineke er vanochtend om voor Kay te zorgen zodat wij met onze slaperige hoofden met een gerust hart weer aan het werk konden gaan...

Geen opmerkingen: