zondag 16 december 2007

Babygym

Vandaag ging ik voor het eerst met Kay naar de Little gym. Het begon al 's morgens vroeg bij het wakker worden. Kay lag naast ons in bed (hij was ziek, zielig en verkouden). Op de wekker zag ik dat het al 9 uur was (hij was duidelijk uitgeput geraakt door het spoken die nacht). Ik stapte onder de douche. Na gedouched te hebben keek Kay me vanuit mijn bed verontwaardigd aan en sommeerde: "Mamma slapen bed", waarbij hij met zijn hand op het matras roffelde. Ik deed de gordijnen open en zei dat het te mooi weer was buiten. Kay werd boos.. Hij had op zijn minst verwacht dat hij naast me wakker zou worden en nu stond zijn moeder al onder de douche en wilde ze niet eens naast hem liggen. Schande..
Snel kleedde ik hem aan, gaven we hem te eten en stopte ik hem in de auto. Het had geijzeld dus alle ramen waren beslagen. Kay had het duidelijk naar zijn zin. Terwijl ik me moest haasten omdat we te laat waren, vergat ik ook nog het adres. Terug in de auto kwam ik erachter dat de TomTom gereset moest worden waardoor ik weer naar binnen moest. Ik zei tegen Kay dat hij niet weg mocht (niet dat dit mogelijk was vastgesnoerd in het kinderstoeltje) en liep voor de 2e keer naar boven. Teruggekomen in de auto zette ik de cradle tegen het raam en stopte ik de TomTom erin. Door de kou wilde de cradle niet vast plakken al snel pletterde hij met TomTom en al naar beneden.
Achter me hoorde ik opeens - "Haa,ha, ha - boem - mamma ha, ha, ha.." Kay lag helemaal in een deuk. Met zijn ene vingertje wijzend naar de TomTom op de grond en met zijn andere hand had hij zijn voeten vastgepakt. Het kleine gozertje zat me compleet uit te lachen. Die humor van hem moet duidelijk nog bijgesteld worden.. Verontwaardigd reed ik weg - voor het eerst in mijn leven was ik uitgelachen door mijn 'kleine lieve onschuldige' knurretje - dit moest ik even verwerken.
Aangekomen bij de gym dook Kay onmiddelijk op het speelgoed in de hoek van de gang. Cedric, van muziekles, bleek ook naar de zelfde les te gaan. Gezien Bendert altijd met Kay daar naar toe gaat stelden zijn ouders zich aan mij voor. Nadat ik had uitgelegd waarom Bendert er niet was (Bendert 'doet' muziek en ik sport) trok ik zijn schoenen uit en wilde met Kay naar binnen gaan.
Helaas, zelfs Cedric kon hem niet verleiden. Kay liep luid brullend weg, bang voor alle nieuwe gezichten. In de zaal gekomen weigerde hij te gaan zitten naast de kinderen. De instructice zei dat het misschien beter was als ik samen met Kay wat meer naar achteren ging. Kay liep onmiddelijk naar de deur. Terug naar het speelgoed. In de gang gekomen stonden 2 mannen van de vorige les te kletsen. Toen ze Kay zagen begonnen ze te lachen - dat gymen is ook helemaal niets voor jongens. Heb je ooit een sollicitatiegesprek gehad waarbij gevraagd werd of je een koprol kon doen... Ik liet ze maar praten. Terug in de les was Kay even geinteresseerd bij het uitdelen van rackets en ballonnen. Ook het doen van een koprol vond hij best wel spannend. Bij de brug met de ongelijke leggers kwam hij knel te zitten. En de evenwichtsbalk was een beetje te ingewikkeld. Verder vond hij het na een half uur genoeg en wees hij naar het raam onder luid roepen "uit, uit".
Ik was blij toen de les afgelopen was. Voor Kay is het wel goed maar ik was helemaal uitgeput..