vrijdag 27 oktober 2006

10 Kilo!

Afgelopen week had Kay weer een afspraak bij het consultatie bureau. Het was wat voorspelbaar: hij was weer enorm gegroeid en is nu 73 cm en 10 kilo.

Ook kregen we nieuwe instructies voor het diƫet. Het is niet langer, om te beginnen, een amuse van melk, gevolgd door een soep van melk, een hoofdgerecht bestaande uit licht geschudde melk, melk toe en als afsluiter een kopje melk met een wolkje melk erin.
Was hij een maand geleden voorzichtig overgestapt op 1x per dag een fruithapje en 1x per dag een groente prutje (met vooral toch veel melk voor af, tussen door en achter af). Nu is het van de ene op de andere dag 's ochtends pap (ok, zit ook melk in) - gevolgd door borstvoeding, rond een uur of 10 een fruithapje, dan tijdens de lunch om 12 uur een boterham met appelstroop of smeerkaas (waarvan je de stukjes in z'n wang gedaan moeten worden) en een fles melk. Om een uur of 3 's middags mag hij wat water en een soepstengel. 's Avonds is het "mee eten", maar dan nog wel goed geprakt en zonder zout en nog vlak voor het slapen gaan een borstvoeding.

Aan zijn gezichtsuitdrukkingen te zien tijdens het eten is het niet alleen wennen voor ons...