zaterdag 27 oktober 2007

Dag 1 - naar Gran Canaria

Na de koude nederlandse "zomer" waren we toe aan een weekje vakantie. Via "een niet nader te noemen reisorganisatie" boekten we een last minute naar Gran Canaria. We werden meteen al voor vertrek al geconfronteerd met de nadelen; de vlucht bleek om een onmogelijke tijdstip. We moesten om 3 uur 's nachts op staan om om 5:50 het vliegtuig te pakken (nog geluk dat we dicht bij schiphol wonen).

Het vakantie gevoel kregen we nog niet echt te pakken tijdens de Transavia vlucht, waar we alleen maar tussen nederlanders zaten (de vlucht naar Hong Kong was wel wat anders). Aangekomen op het vliegveld in Gran Canaria (rond 9:00 locale tijd) werden we opgewacht door een nederlandse host & hostes die ons in een bus laadden en "volledig wegwijs" maakten. Oftewel we kregen een envelop met daarin informatie over zaken als: stranden stranden stranden, "pas op in Las Palmas voor boefjes", "huur niets/doe geen excursies zonder medebemoeienis van de hostessen", etc. Niet iets voor ons dus. Gelukkig voor ons was het over zodra we in het appartementencomplex kwamen in Playa del Aguila. Het complex stond vol met palmbomen, lag aan het strand en was erg mooi aangelegd. Zeker kleinschaliger als we het vergeleken met de hotels die we om ons heen zagen.

Kay had de hele dag al brood lopen eten en rozijntjes en abrikozen, waardoor hij niet zo geinteresseerd meer was in avondeten. In het restaurant kwamen we er achter dat het in G.C. heel normaal is om "all in" te zitten; iedereen die "all in" had geboekt liep "gebrandmerkt" met een rood armbandje rond, wij waren zo'n beetje de enigen zonder.

Na het eten ging Kay vrij snel slapen, 't was ook een heftige dag voor hem geweest in het vliegtuig, in de bus, naar het strand, in het zwembad.