maandag 11 september 2006

Kay's zesde bezoek aan het consultatiebureau

Kay ging vandaag voor z'n APK naar het consultatie bureau en net als de vorige keren was hij het boven gemiddelde. Sinds de laatste keer was hij bijna een kilo aan gekomen (van 8,25kg vorige keer naar 9,2kg nu) en hij was ook 2cm gegroeid (hij is nu 70cm). Weer een stapel leuke pakjes die hij niet meer aan kan...

Belangrijker dan de meetgegevens was de goedkeuring van de arts dat hij nu officiëel z'n diëet mag uitbreiden. Niet langer alleen maar borstvoeding maar pap van rijstebloem (dan wel aangemaakt met borstvoeding of opvolgmelk), water (als het even kan uit een gewone beker), fruithapjes en hij mag 's avonds mee eten.
Duidelijk dat de verpleegkundigen bij het consultatiebureau een andere blik hebben op "gewoon meeteten" dan wij. Wij aten vanavond lekker pittige rotti, niet echt iets wat je een baby kunt voorzetten. Ik heb dus maar "gewoon" een losse aardappel voor 'm gekookt met losse boontjes en dit tot een prakje geprakt (historisch moment: in ons huis was nog nooit eerder een aardappel geprakt!). De aardappelprak ging er in als pap, net zo als eerder op de dag de rijstebloempap (maar, daarom zeggen ze ook "het gaat er in als", eh, laat maar ...).