zondag 26 maart 2006

Naar de 9 Maanden beurs

Vandaag (zaterdag) is het Pappa-dag. Bendert is namelijk stik jaloers dat ik de hele dag bij Kay kan zijn terwijl hij aan het werk is. Het enige wat ik mag doen is voeden om 9, 13 en 18 uur. De rest van de dag moet ik me 'zelf vermaken'. Ik ga 's morgens maar naar de kapper. Mijn haar zit verschrikkelijk en begint uit te vallen (wat door de hormoon veranderingen normaal schijnt te zijn). Als ik terug kom is het hele huis een grote puinhoop. Bendert is met Kay naar de Vomar gegaan en heeft alles zo laten staan zoals het was wat inhoud dat het ontbijt nog op tafel staat, spugdoekjes overal verpreid liggen en de vloer vol met etensresten ligt.
Bendert is zich aan het voorbereiden voor het kraamfeest-voor-vrienden van morgen. Hij is van plan verschillende koekjes, wortelcake en nog veel meer te maken. Volgens hem is koken veel belangrijker dan het huis opruimen !! Ik moet niet zeuren..

Om 14 uur heb ik met Martijn afgesproken om naar de 9 Maandenbeurs te gaan. Op de beurs, die inderdaad voornamelijk bezocht wordt door 'vrouwen uit de regio', koopt Martijn een boekje met zwart-wit patronen wat goed zou zijn voor de visuele ontwikkeling van Kay.. Zie www.puckenuk.nl. Het is druk en warm. Onbegrijpelijk dat sommige moeders en vaders hun kinderen hebben meegenomen..
Voor Bendert koop ik een superman-t-shirt met de tekst 'supervader'. Na een uur rondgelopen te hebben gaan we terug. Ik ben helemaal dood moe.. Martijn heeft alleen maar dikke dijen om zich heen gezien en begint ook moe te worden. Hij vind dat ik me geen zorgen meer over mijn figuur mag maken. Uitgeput val ik als ik thuis kom op de bank.
Als Kay 's avonds eindelijk in slaap begint te vallen leg ik hem in zijn wieg met zijn gezicht naar de zwartwit patronen uit het boekje van Martijn. In tegenstelling tot wat de verkoper gezegd had - kinderen zouden rustiger worden - schrikt Kay zich rot, kijkt stomverbaasd naar de patronen en barst in huilen uit. Volgens Bendert is het geen goed idee om voor het slapen gaan zo'n nieuw ding in zijn vertrouwde wieg te plaatsen blijkt. Pfff, pedagogisch gezien moet ik nog het een en ander leren :-).. Ik haal het boekje uit de wieg en Kay slaapt rustig in.. Morgenochtend tijdens het voeden maar eens kijken of het werkt.