maandag 3 december 2007

Waterpokten

Voor al die mensen die ongerust zijn over Kay's gezondheidstoestand: de waterpokken zijn verleden tijd en er is bijna geen rood vlekje meer te zien.

De evolutie van een woord

Het is grappig om te zien hoe sommige woorden zich langzaam bij Kay ontwikkelen. Een woord waarmee hij ons iets duidelijk probeerde te maken was "whaaaawhaaaaawhaaaaaa" en dat kon hij al toen hij nog maar een paar minuten oud was. Pas deze zomer is dit veranderd in "glllglll", een paar weken geleden werd dit "moot" of "meuk" en vandaag werd het "meulk". Nog even en het wordt duidelijk "melk" waar hij om gaat vragen.

Wel zie je dat hij eerst van het zeer algemene "whaawhaawhaa" voor "honger" (of zelfs "dit is niet ok"), naar het meer specifieke "glllglll" voor "dorst", via het nog specifiekere "moot" voor "brood met melk", met een omweg langs "meuk", uiteindelijk met z'n "meulk" al heel dicht bij het algemeen aanvaarde "melk" terecht komt. (Zolang hij maar niet doorschiet naar "mag ik een heerlijk glaasje door koeien geproduceerde emulsie van vetdruppels in water?")