zaterdag 6 september 2008

Molletje

Vroeger keek Kay naar fatsoenlijke dingen op TV, zoals Pipi Langkous en Sesamstraat. Tegenwoordig heeft Ineminnie het veld moeten ruimen voor de pulperige cartoons Dora en Diego met (in mijn ogen de totaal onuitstaanbare aap) Boots. Kay zit bijna iedere avond als in trance er naar te kijken.
Gelukkig hebben we Molletje ontdekt. Hierbij geen zombie-achtige taferelen, maar een schaterlachende Kay.

Kay is 2½. Hier een paar van de verschillen met 1 jaar geleden:
  • Vorig jaar wist hij wist hij wel waar zijn lichaamsdelen zaten, hij kon ze aanwijzen, tegenwoordig weet hij ze ook te benoemen.
  • Een jaar geleden kwam hij niet veel verder dan woorden als "mama", "papa", "aan" of "uit". Tegenwoordig zijn het volzinnen van (al dan niet zelf verzonnen) vijf tot zeven lettergrepige woorden (brandweerpiratenkapitein) en kun je volledige gesprekken met hem voeren.
  • Een jaar geleden vonden we het al heel wat als hij zijn moeder "Tjisse" noemde - tegenwoordig kent hij iedereen bij naam en weet hij ook de relaties tussen personen (zoals "Philip is m'n vriendje").
  • Tegenwoordig gaat hij op de pot, slaapt hij niet meer in een ledikantje maar in een echt bed, loopt zelf de trap op en af en weet, sinds gisteren, hoe hij de voordeur van binnenuit open moet krijgen (wat weer wat minder is).
Toch zijn er nog een aantal dingen niet veranderd: Isabel is nog steeds z'n vriendinnetje (zolang Cato niet in de buurt is) en houd hij nog steeds van pasta, draaimolens en telefoneren.