zaterdag 4 februari 2006

Bevallingsbad

Een aantal maanden geleden zijn Bendert en ik naar een voorlichtingsavond geweest en hebben daar een video gezien met dolfijngeluiden afgewisseld door vrouwen die in het water hun baby eruit aan het persen waren. Het hoogtepunt van de video was wel de vroedvrouw die 'kom, kindje, kom' begon te zingen tijdens de geboorte. Als mijn vroedvrouw dit gaat doen dan .. sta ik niet voor mezelf in. Maar goed, omdat ik thuis wil gaan bevallen leek het me wel iets om dat in het water te doen. Hiervoor heb je een speciaal bad nodig wat je bij Waterkinderen ( www.waterkinderen.nl) kunt huren voor de periode van 5 weken.

Gisteren samen met Lucille het bad opgehaald. Diezelfde avond hebben Bendert en ik het opgezet in de woonkamer en zijn erin gaan liggen. Het duurde meer dan een uur om het vol te laten lopen. Ook dachten we dat 40 graden wel goed zou zijn omdat het water waarschijnlijk snel zou afkoelen. Dit bleek niet het geval. Puffend met een knal rode kop ben ik na een half uur het bad uit gestrompeld. Tijdens de bevalling toch maar de kraan op 37 graden zetten. Het bad is verder perfect. Het is een echte jacuzzi, met een harde hoge rand. Bendert kan er ook in zodat ik eventueel ook nog op hem kan leunen om de weeën op te vangen.. Op naar de bevalling !!

Belly mask

Met Bente een gipsafdruk gemaakt van mijn buik. Allereerst mijn buik en bovenkant benen geschoren en ingesmeerd met vasaline. Daarna begonnen Bendert en Bente repen gipsverband op mijn buik aan te leggen. In de gebruiksaanwijzing las ik dat ik op moest passen niet flauw te vallen. Tijdens het plakken kwamen we erachter dat Bente, Bendert, Benke wel namen zijn die erg veel op elkaar lijken en makkelijk door elkaar te halen zijn. Dan toch maar een andere naam verzinnen !! Het plakken ging goed tot het laatste stuk (mijn benen). De opmerking over het 'flauwvallen' bleek bij nader inzien toch niet zo gek.. Na meer dan een half uur gestaan te hebben moest ik toch echt gaan zitten..het gevolg was wel dat de onderkant bij mijn benen nog nat was maargoed - een niet perfect masker is ook best ok.