zondag 14 oktober 2007

Apenheul

Vandaag bij Ramses geweest in Apeldoorn. Het was zulk mooi weer dat we een paar uur eerder richting Apeldoorn gingen om ook naar de Apenheul te gaan. Het begon goed: ik kon gratis parkeren met m'n nieuwe hybride lease auto (die ik net de dag ervoor had opgehaald). Binnen de Apenheul viel het niet mee, de herfstvakantie was begonnen dus waren alle gezinnetjes uit de wijde omtrek op hetzelfde idee gekomen. Per aap waren er gemiddeld zo'n 15 ape-kijkers.
Tijdens de lunch moesten onze verwende grootsteedse smaakpappillen het stellen met patat en kroket (Kay gaf de voorkeur aan z'n boterham met appelstroop). Vlak bij de uitgang was het hoogtepunt van de middag. Geen bavianen, doodskopapen of gorilla's maar de draaimolen. Kay vond het zo leuk dat hij na de eerste keer in luid brullen uitbarstte omdat hij er afmoest; gelukkig was het op de draaimolen (in tegenstelling tot de rest van het park) niet zo druk zodat hij nog een keer mee mocht. Ondertussen had Ramses gebeld en gingen we richting uitgang.

Ramses werkte vroeger bij het bedrijf waar ik werk en tegenwoordig bij het bedrijf waar Jitske werkt. Dat was opzich al een goede reden om weer eens een keer af te spreken. Bovendien was Ramses ongeveer 4 maanden voor ons vader geworden van Ray (officiƫel heet z'n zoontje Ramses en werd in het begin Ray genoemd, maar nu wordt hij Ramses genoemd - om niet nog verwarrender te worden noem ik 'm hier maar Ray).
Het was vrij snel duidelijk dat Ray en Kay zoiets hadden van "jij bent wel OK" - Ray gaf stokjes aan Kay, waarop Kay weer steentjes terug gaf. Tijdens de gezamelijke boswandeling hielden de heren elkaar goed in de gaten, want wat de een deed vond de ander ook interressant en vice versa. Het is grappig om te zien dat de uitdrukkingsvaardigheid van Ray is net iets beter is dan die van Kay. Ook probeerde hij net wat vaker contact te leggen. Tijdens het eten was niets van het leeftijdsverschil te bekennen. Ons grote vreetzakje lepelde achter elkaar de indiase curry naar binnen. In tegenstelling tot Ray die na een paar happen zoiets had van 'geef mij maar boerenkool met aardappeltjes'.