dinsdag 16 mei 2006

Wat voor baby is Kay?

Bendert en ik zijn er niet uit. Is Kay een 'engelachtige' baby of toch de 'volgens het boekje' baby.. In ieder geval is Kay geen 'mopper' baby een ook geen 'pittige' baby. Daarvoor lacht hij veel te veel!! Ik hou het op een combi van 'engelachtigheid' en 'gevoeligheid' ..
Wat vinden jullie?

Uitleg over de types van de Brits-Amerikaanse 'babyfluisteraar' Tracy Hogg:
  • De engelachtige baby is de voorbeeldige baby waar iedere zwangere vrouw op hoopt. Zachtmoedig, altijd blij, nooit veeleisend, voeden, slapen en spelen gaan vanzelf.
  • De volgens-het-boekje baby gedraagt zich heel voorspelbaar en is daarom makkelijk in de omgang. Alles wat hij moet doen, doet hij keurig op tijd: doorslapen, zich omdraaien, af en toe mopperen, teruglachen, groeien.
  • De gevoelige baby heeft last van veel wereldse dingen: de radio die te hard staat, het licht dat te fel is, vaak op stap, ander voedsel. Dit type baby wil vooral rust, een mama of papa dichtbij met sabbelmogelijkheden en regelmaat.
  • De pittige baby weet vanaf zijn geboorte precies wat hij wil en hij zal alles doen om dat aan jou duidelijk te maken. Soms lijken deze baby's zelfs agressief en ze gebruiken hun stem veel. Worden ze wakker of hebben ze een poepluier dan zul je dat weten ook. De lichaamstaal is niet het sterkste punt van deze baby's.
  • De mopperige baby lijkt het helemaal niet leuk te vinden dat hij op de aarde is beland. Hij jammert veel, lacht weinig en valt moeilijk in slaap. Voor zo'n humeurig tiepje moet je al je geduld en kalmeringstrucs uit de kast trekken. En dan nog moet je het niet persoonlijk opvatten als hij ontroostbaar is.