maandag 18 februari 2008

Valken en Krokodillen

Om te voorkomen dat we niet genoeg tijd hadden om de Horus tempel in Edfu te bezoeken (de boot zou om 10:00 vertrekken) sloegen we ons ontbijt over en gingen zo snel mogelijk van boord. In eerste instantie wilden we gaan lopen, maar namen al snel een caleche (paard en wagen) - Kay vond het prachtig (zeker als je weet dat een van z'n eerste woorden "paard" was), helemaal toen hij ook nog eens voorop mocht zitten. De tempel was erg indrukwekkend. Het was een "replica" uit ca. 300 v. chr. gebaseerd op tempels van rond 2500 v. chr.
Na het tempelbezoek deden we nog even snel inkopen: die avond zou er een "Galabeja party" gehouden worden aan boord, dus moest er voor Kay ook een aangeschaft worden - na een flinke ronde onderhandelen scoorden we een mannen- en kindergalabeja + nog wat sjaals en petjes (allemaal goed voor de verkleedkist van Kay).

Terug op het schip trokken we Kay de galabeja aan waarop hij (tot het vermaak van de andere passagiers) een paar rondjes over het bovendek rende. Een van de schoonmakers kon niet ophouden van het lachen en maakte snel met mobiele telefoon wat foto´s van Kay.

De boot vertrok weer wat voor ons een hele dag van niks doen op het dek betekende. Niks doen kun je het eigenlijk niet noemen. We lazen Kay z'n brootootoo boek voor, zwommen en aten.

Na de lunch bleek dat er een mooi staaltje egyptische handdoekvouwkunst was achter gelaten op onze hut - toen Kay de krokodil van handoeken zag liggen, wou hij er meteen boven op klimmen.

Pas laat in de middag legden we aan bij de tempel van Kom Ombo, waar we tijdens de zonsondergang rond keken. In de tempel waren veel hierogliefen te zien en Kay ontdekte al snel krokodillen, slangen, vogels en een ´grote mamma´ (zie foto).
Die avond was hij zo moe dat hij direct na het avondeten in slaap viel en niet meer in galabeja op de galabeja party verscheen (maar goed ook, want dit was een erg "leuk" feest (hum)).