zondag 9 november 2008

Dag 2 - Hong Kong/Bali

We landen rond zeven uur locale tijd op Hong Kong airport. Kay is hier ruim een jaar eerder ook geweest. Niet dat hij zich hier iets van kan herinneren, bovendien konden z'n ouders ook de overvloed van tax-free winkels niet meer vinden die ze zich van de vorige keer dachten te herinneren. We blijven niet te lang op het vliegveld. Kay vermaakt zich even in een speelhoek en dan kunnen we al weer het vliegtuig in richting Bali.
In het vliegtuig krijgt Kay weer een cadeautje; dit keer een Mickey Mouse rugzak met inhoud. Deze rugzak verving meteen Kay's trouwe Bumba rugzak, die hij tot dan toe altijd vulden met z'n hamers.
De vlucht naar Bali verloopt zonder al te veel bijzonderheden. Eenmaal op het vliegveld krijgen we door Kay een "voorkeursbehandeling" tijdens de paspoortcontrole - een douanier gaat er met onze paspoorten vandoor en een kwartier later krijgen we ze gestempeld en al weer terug. Aangekomen in ons hotel in Sanur duiken we vrijwel meteen het zwembad in.

's Avonds meteen aan de eerste echte Indonesische maaltijd. Kay is voornamelijk geïnteresseerd in rijst en veel kroepoek. Na het eten wandelen we langs het strand en komen een dansvoorstelling tegen.
Verder op op het strand liggen nog een aantal voor Bali karakteristieke "spinachtige" vissersboten. Kay vindt ze interessant genoeg en werpt ze aan nader onderzoek. Daarna weer terug naar de hotelkamer, want de reis Amsterdam-Bali heeft er flink ingehakt.