donderdag 11 maart 2010

4e dag naar school

Vanochtend bracht Bendert Kay naar school. Ik zit al om 8.15 op mijn werk om alvast zo veel mogelijk te doen. Stel je voor dat Kay geen zin heeft of te moe is 's middags om naar school te gaan. Om 11.00 sjees ik naar huis om Kay op te halen. Bij de deur wil hij me pas op aandringen van Mary een kusje geven (het is natuurlijk niet stoer om in het bijzijn van andere jongens je moeder een kusje te geven). Kay wil eerst de brandweerauto/boot laten zien die hij van lego gemaakt heeft voordat hij met me mee gaat. Het mag van Mary.
Thuis eet Kay 4 boterhammen en 2 kaascrackers. Hij wil erg graag terug naar school dus om 13.00 fiets ik met hem naar school. Aangekomen spelen de kinderen buiten. Kay rent juichend naar ze toe. Ik hoor nog ergens 'daaag'.. en kan weer naar huis.
Ik probeer iets zinnigs te doen achter mijn computer. Dinsdag is er een site live gegaan en dat heeft nazorg nodig. Om 15.15 haal ik hem weer op. Kay wil ook best wel naar de 'naschoolseopvang'.
Ik loop met hem mee naar de andere kant van het schoolgebouw waar Villa Bons zit. Kay rent naar boven. Ik moet zijn jas en schoenen uitdoen en daarna hij rent naar de glijbaan waar al een paar oudere jongetjes spelen. humm, volgens mij is hij zich nog niet zo bewust van allerlei hiƫrarchische structuren, denk ik. 'Grote jongens spelen natuurlijk niet met kleine jongetjes'. De jongens houden zich koest en Kay kan zijn gang gaan. Het lukt me dit keer niet om hem een kusje te geven. Ik ga naar huis.
Om 17.30 haal ik hem op. Kay staat op de glijbaan, is verkleed als Spiderman en wil niet naar huis. Na lang aandringen kan ik hem eindelijk mee krijgen. Hij wil morgen ook weer naar de 'naschoolseopvang' (het verbaast me dat hij dit woord kan uitspreken...).
Ik ga gesloopt op de bank liggen. Gelukkig is het bijna weekend.