zaterdag 11 april 2009

Dag 2 - Op de Raderboot

Vandaag onze eerste echte dag in New Orleans. We werden niet al te laat wakker - want we waren allemaal best wel moe van de vliegreis - maar toch al rond acht uur er uit en een half uurtje later aan het ontbijt. Meteen bleek de Banana courtyard waar we verblijven geen slechte keus te zijn; we kregen een lekker en uitgebreid ontbijt voorgezet door Richard (en man van in de zestig die het ontbijt verzorgt maar er ook later op de dag voor zorgt dat we drankjes kunnen krijgen).

Na het ontbijt eerst maar eens Bente opgebeld, maar die bleek gehoopt te hebben dat we moe waren van de vliegreis en we belden haar dus wakker. Toen maar besloten er zelf op uit te gaan, maar dan wel iets niet al te inspannends. Onze keuze viel op een tocht met een raderboot. Toen we eenmaal onze tickets gekocht bleek het misschien toch een minder ontspannende keuze te zijn. Een kwartier voor vertrek begonnen ze op het Calliope orgel te spelen, nog nooit zo veel valse tonen zo luid gehoord. Gelukkig hielden ze daar me op toen ze eenmaal vertrokken. Uiteindelijk was het best een relaxed tochtje over de rivier en Kay was zeer gefascineerd door de machine kamer. (Overigens bleek er nog een Nederlands gezin aan boort te zitten, Sylvia Witteman met man+kinderen - zoals echte nederlanders betaamt hebben we net gedaan of we haar niet herkenden.)

Eenmaal terug aan land nog over Jackson square gelopen waar we nog een tijdje naar een jazz band hebben zitten luisteren (wat natuurlijk bekenden van Bente bleken te zijn). Ook was er nog een "baloon artist" die voor Kay een ballon zwaard maken (maar gezien de nogal fallische vorm en het feit dat het 1,5 meter lange ding alleen door Kay direct voor z'n kruis vast was te houden, liepen z'n ouders wel een beetje voor schut) Hierna weer terug naar het hotel (waar het ballon-zwaard van al snel weer leeg was gelopen) en via daar naar een restaurant. Onderweg naar het restaurant viel Kay echter in slaap en werd niet meer wakker. Het eten, wat we toch maar voor hem besteld hadden, konden we dus mee nemen in een doggy-bag.