maandag 20 april 2009

Dag 11 - De Plantages

Vandaag hebben we een auto gehuurd. Kay vond het maar verwarrend. Het was niet de auto van mamma en niet de auto van pappa. Gelukkig deed onze grote vriend TomTom het ook in de US, dus vonden we al snel de eerste plantage die we wilden bezoeken: Laura's plantage. Het was een interessante plantage omdat ze veel wisten van een van de voormalige bewoonsters. Laura had namelijk haar memoires geschreven. Ook goed is dat zowel de plantage eigenaren als de slaven aan bod kwamen. Kay kon het allemaal niet zo veel boeien, z'n ouders hebben dus elk een andere helft van de rondleiding gehoord.

Daarna weer verder naar de volgende plantage: Houma (nadat we ergens nog een mislukte tussenstop voor een gesloten museum hadden gemaakt). Deze plantage had een hoog Disney gehalte. Sissi en North and South hadden opnames gemaakt in het huis (maar het interieur hebben we maar overgeslagen). Vooral de tuinen hadden niets meer met de originele plantage te maken. Deze waren tijdens Katrina helemaal verwoest en werden (ook volgens Sarah) een beetje over enthousiast aangepakt.

's Avonds bij ons "om de hoek" bij Lola's gegeten. Kay kon het prima vinden met de Antipasto (eigenlijk Tappas, want dit is een spaans restaurant, maar waarschijnlijk weten ze in de US niet wat tappas zijn), hij deed zich tegoed aan manchego en chorizo. Daarna kreeg hij goed (simple en aldente) pasta terwijl z'n ouders zich tegoed deden aan paella en sangria.