dinsdag 21 december 2010

Stickers

Vorige week woensdag had Kay een racebaan gebouwd van een aantal plastic voorwerpen. Hij wilde stickers om erop te plakken. Na een tijdje gezocht te hebben kwam ik tot de conclusie dat 'het speciale stickerboek' waarschijnlijk (met een aantal tijdschriften van mij) per ongeluk was weggegooid in de papierbak een paar weken geleden.
Kay, natuurlijk diep teleurgesteld, wilde een nieuw stickerboek (ook moest Bendert op de gang gaan staan). Ik beloofde dat ik de volgende dag een stickerboek voor hem zou kopen. Toen ik hem die avond ophaalde van de naschoolseopvang werd ik fijntjes aan de stickers herinnerd. Het was gelukkig koopavond dus gingen we op pad.

We liepen langs het Kruidvat, Kay wilde niet naar binnen want daar hadden ze geen stickers. We kwamen bij de Intertoys, gek genoeg hadden die alleen maar dierenstickers. Niet de stickers die Kay wilde. We gingen naar de Bruna. De vrouw achter de toonbank kwam met Batman stickers aanzetten. Deze werden afgewezen. We liepen de Blokker binnen. Daar, in de 1 euro hoek, zag Kay een doosje met de juiste stickers: autostickers wel te verstaan.
Opgelucht liep ik naar de toonbank om af te rekenen. Kay legde het doosje op de toonbank en de verkoopster vroeg 1 euro. Kay begon hard te lachen en riep .. dat is ook niet duur, maar 1 euro. De verkoopster was niet meer zichtbaar achter de toonbank van het lachen. Ik lachte schaapachtig mee denkend: hoe weet dit gozertje dat 1 euro maar 1 euro is. Dat wist ik nog niet toen ik 4 was. Ik wist amper dat er geld bestond.

Thuis vertelde ik Bendert het verhaal. Hij vond dat de ruzies over zakgeld, of liever gezegd over de dingen die Kay wilde kopen met zijn zakgeld, dan toch ergens goed voor geweest waren...
Later sprak ik met Nicol. Die begon meteen over haar eigen opvoeding. Haar moeder zou haar niet mis te verstane woorden hebben duidelijk gemaakt dat ze niet zo moest zeuren: stickerboek weg, helaas pindakaas. We kwamen tot de conclusie dat opvoeden tegenwoordig toch heel anders ging..
De volgende dag had Kay zijn racebaan volgeplakt met alle stickers. Geen plekje was nog vrij om nog iets op te plakken.