donderdag 21 februari 2008

Fotograferende Egyptenaren en een eerlijke taxichaufeur

Weer op pad naar de West-Oever. Op de veerboot (dit keer wel openbaar vervoer) werden we aangesproken door een taxichauffeur. Binnen de kortste keren hadden we een prijs afgesproken die 1/3 was van de prijs die we de dag ervoor hadden betaald. Toen we eenmaal aan de overkant naar z'n auto toe liepen, dook opeens het "mannetje" op dat ons gisteren had opgepik die vervolgens ruzie ging lopen maken met onze nieuwe taxichaufeur. Hij beweerde dat we beloofd hadden vandaag weer met z'n "cousin" mee te rijden en dat hij op ons aan het wachten was - het enige wat wij de dag ervoor hadden gezegt was "inshallah" wat zo veel als "misschien" betekent, maar over het algemeen een beleefde manieer is om "NEE!" te zeggen. Ali, zoals onze nieuwe taxi chaufeur heette, zat nog wel een beetje in z'n maag met 't hele gedoe toen we wegreden.

Eerst gingen we naar Medinath Habu. Het was erg leuk was dat hier bijna alleen egyptische toeristen kwamen, bovendien waren deze net zo geïnteresseerd in de tempel als in Kay. Hij werd bijna doodgeknuffeld toen we een groep vrouwen op "oma-leeftijd" tegen kwamen. Natuurlijk werden meteen foto's gemaakt door hen.



Na Medinath Habu gingen we naar een tempelcomplex, duidelijk geen grote toeristen trekker. In eerste instantie hadden we geen kaartje, dat bleken we bij het "central ticket office" moeten te kopen; geen nood, er was wel iemand die een paar kaartjes voor ons kon regelen. In de tussentijd legde Kay contact met de locale jeugd. Toen de man terug kwam, bleken we hem nodig te hebben om zo'n beetje alles te kunnen zien; veel zat achter slot-en-grendel en hij had de sleutel. Na de bezichtiging wilden we terug richting de Nijloever om daar wat te eten en terug te gaan naar het hotel. Ali stond er echter op dat we bij hem thuis nog thee kwamen drinken. Bij hem kregen we eerst een hele rondleiding door z'n huis en werden voorgesteld aan z'n zuster. Kay vond het allemaal best, zeker toen hij op de bank kon zitten met een stuk cake terwijl hij naar arabische muziek op de TV kon kijken.