zondag 12 april 2009

Dag 3 - Easter Parades, Second line en Mardi Gras Indians contest

Het is vandaag 1e Paasdag en onze kleine Paashaas zit nog duidelijk op Nederlandse tijd. Hij maakt ons om 4 uur 's ochtends wakker. Na het ontbijt gaan we met Wendy naar de Easter Parade (die we aan de ontbijttafel van onze B&B zijn tegen gekomen, ze komt origineel uit New Orleans, maar woont in Houston en gaat zo vaak mogelijk naar New Orleans). Eerst maken we een tussenstop bij l'Croisant d' Or, waar Kay op geglazuurde wortelcake met appelsap getrakteerd wordt door Wendy. Daarna was het op maar Jackson square om naar de Easter Parade te kijken (waar Kay maar al te goed wist te herinneren dat hij daar een ballon-zwaard had gekregen; hij was ook teleurgesteld dat er vandaag geen ballonnenverkoprs stonden). Dit bleek een voornamelijk blanke aangelegenheid; er kwam een hele stoet koetsen aan zetten met daarin dames met hoeden (die allemaal sterk gehinderd werden door de harde wind), die met z'n allen de kerk in verdwenen (niet al te opwindend allemaal, maar Kay heeft er in ieder geval een eenden-knuffel aan over gehouden).

Om 12 uur hadden we afgesproken met Bente om naar een 2nd Line Parade te gaan. Eenmaal aangekomen begon de show al snel. De "Queen" kwam naar buiten en werd op een praalwagen gezet, daarachter aan kwamen dansers naar buiten en de band begon te spelen. Vervolgen was het een kwestie van achter de muziek aan lopen. Na een tijdje gelopen te hebben kwam Bente een bekende tegen waar we even bij bleven hangen om een praatje te maken. Dat vond Kay echter niet goed, verontwaardigd schreeuwde hij dat hij naar de muziek wilde (wat door Bente weer als een goed teken werd beschouwd). Toen ze voor de 3e keer een break hielden (en we er al zo'n drie uur lopen op hadden zitten), vonden we het wel genoeg en dropen we af. Overigens hadden we toen wel vastgesteld, aan de hand van wat we 's ochtends en 's middags gezien hadden, dat het verschil tussen de upperclass whites en de zwarte gemeenschap immens groot is.

Eenmaal weer in de auto gaf Kay aan te willen slapen, dus gingen we terug naar de B&B. Daar aangekomen was het snel duidelijk dat meneer niet van plan was om te gaan slapen - zeker niet nadat hij door Richard (maakt elke ochtend ons ontbijt) nog twee boterhammen met pindakaas voorgezet kreeg. Dus over naar plan B.: er was nog een Mardi Gras Indians beauty contest. In eerste instantie vond Kay het wat eng, wat wel logisch was aangezien de wedstrijd in een donker auditorium plaats vond en met luide drum muziek gepaard ging. Maar toen we back-stage waren doorgedrongen vond hij het toch wel facinerend.

s' Avonds terug naar French Quarter om te gaan eten bij Adolfo's, waar we heerlijk Italiaans hebben gegeten - het beste wat we gegeten hebben tot nu toe. Niet dat Kay daar veel van mee heeft gekregen. Vlak nadat we besteld hadden en hij de helft van z'n sap had opgedrongen zei hij dat hij wou slapen en deed dat ook daadwerkelijk. Nu staan er dus twee doggybags in de koelkast.


Mardi Gras Indians