zondag 30 november 2008

Dag 23 - Vertrek uit Bali

Vandaag moesten we helaas weer vertrekken van Bali. 's Middags zouden we opgehaald worden en naar het vliegtuig worden gebracht. Dat betekende dus dat we nog de hele ochtend op het strand konden hangen. Kay kreeg echter andere ideeën; we hadden namelijk z'n winterjas bovenop z'n tas gelegd, omdat we die in Nederland wel weer nodig zouden hebben. Zodra hij deze echter zag, trok hij deze aan en weigerde hij om deze uit te trekken, ondanks dat het buiten 30°C was. Het was duidelijk dat hij er aan toe was om naar huis te gaan.

Na het ontbijt (we hadden uiteindelijk toch z'n jas uitgekregen) dus op het strand gaan liggen, Kay speelde nog wat met locale kinderen en zocht in de loop van de ochtend de schaduw van wat palmbomen op. We lunchten voor de laatste keer met krupuk, sateh en rijst, waarna we naar het vliegveld werden gebracht.

De terugreis was niet al te schokkend. Ongeveer een uur voordat we landden op Hong Kong airport viel Kay in slaap, hij bleef slapen tijdens de landing en ook toen we het vliegtuig uit gingen bleef hij door slapen. We hesen hem in de wandelwagen en de drie uur die we op het vliegveld rondliepen bleef hij door slapen. Slapen bleef hij ook toen we het vliegtuig naar Amsterdam in gingen en tijdens het opstijgen. Pas toen we zo'n zes uur vlogen werd hij wakker en toen was het nog maar drie uur voordat we weer aankwamen in het koude Nederland.

Toen we naar huis reden was Kay toch nog duidelijk moe, hij viel in slaap en thuis konden we hem zo in z'n bed leggen.