donderdag 28 mei 2009

Filip-pie

Kay is erg gesteld op z'n beste vriendje Filip. Afgelopen zaterdag kwamen ze elkaar op straat tegen. Een uitgebreide omhelzing volgde. Filip gaat op maandag, donderdag en vrijdag naar de crèche en Kay op dinsdag, woensdag en donderdag. Het gevolg is dat Kay de hele week naar de donderdag toe leeft.
Vanochtend was hij erg blij om naar de crèche te gaan. Eenmaal in het halletje gooide hij z'n jas uit en, terwijl ik de jas in de luizenzak deed, rende hij naar binnen. Voor dat ik het wist kwam hij brullend naar buiten rennen en gooide hij zichzelf huilend op de grond. "FIIIILIIIP IS ER NIIEEEIEEEIEET", schreeuwde hij. Het koste daarna enige tijd (en voorlezen) voordat hij weer bedaart was en had geaccepteerd dat Filip altijd wat later komt. Nu maar hopen dat Filip ook echt vandaag komt en dat hij niet ziek is of zo: dacht ik.
Het zou leuk zijn als Kay naar dezelfde school kan als Filip. Het is sterk de vraag of dat lukt. Helaas bestaat er geen"vrije schoolkeuze" in de Watergraafsmeer. Kay is bijvoorbeeld (als 3 jarige!!!) al uitgeloot voor 1 school. Waar van de 60 beschikbare plekken, maar 2 gingen naar kinderen uit het dichtsbijzijnde postcode gebied, zonder broer(s) of zus(en) op die school. Het is dus niet zozeer "naar welke school wil ik naar mijn kind gaat", maar "welke school heeft wél plaats voor mijn kind".