zaterdag 10 maart 2007

Dag 6 - Too many buddhas

Deze dag doen we het rustig aan. We gaan met de trein (die verdacht veel lijkt op de metro) naar de New Territories, buiten HK (bij Sha Tin). Daar bezoeken we de "10.000 buddha's temple". Bij de ingang laten we een waarzegger de toekomst van Kay voorspellen en die zal er het komende jaar niet rooskleurig uit zien. Kay wordt vaak ziek en de waarzegger raadt ons aan hem vooral veel thuis te houden, weg van het kdv. Ik kijk hem beteuterd aan - voorlopig geen waarzeggingen meer, wat een onzin.. Waarom heb ik dit hem laten doen, denk ik. Bij de tempel eten we wat in het restaurant.
Tegen de avond (lees rond een uur of 4) bezoeken we de Temple Street Nightmarket in Kowloon. Die avond halen we (uitgekeken op het hotel-eten) "chinese takeaway".

Tussenstand Hong Kong

We zijn nu al een tijdje met Kay in Hong Kong (eigenlijk is dit de op een na laatste dag en hadden we natuurlijk voor elke dag moeten bloggen, maar daarvoor hadden we te weinig puf). Dus maar even een korte tussenstand:

  • Reizen met een baby is zwaar (maar te doen), alhoewel we echt heel anders moeten reizen als we gewend waren.
  • Kay vind Chinezen leuk en de Chinezen Kay ook.
  • Z'n ouders hebben waarschijnlijk een extra vakantie nodig om bij te komen van deze vakantie.
  • Onze roomservice rekening zal de hoogste zijn die we ooit gehad hebben.
  • Ondanks dat het vrijwel altijd zonnig zou moeten zijn in Hong Kong, hebben wij vooral laag hangende bewolking gezien (maar daardoor is de temperatuur wel aangenaam).

Wat hebben we zoal gedaan de laatste dagen:

  • dinsdag 6-3-2007: aankomst in Hong Kong; zware jetlag voor ons allemaal; heel erg weinig gedaan op Kay's verjaardag; 's middags 5 minuten het hotel uit geweest om er achter te komen dat dat niet zo'n goed idee was, wel snel nog een taart(tje) voor Kay gekocht (maar hij was te moe om het op te eten); 's avonds nog wel met z'n allen bij de Jappanner gegeten; daarna zijn zowel Jitske als ik (elk apart, want iemand moet op de slapende Kay letten), voor de Chineze voetmasage gegaan (aan de overkant van het hotel).
  • woensdag 7-3-2007: naar de Tian Tan Boedha (= hele grote boedha op top van een heuvel) met de kabelbaan en bijbehorend klooster; 's avonds te moe om wat te doen.
  • donderdag 8-3-2007: naar de vogel-, bloemen- en goudvissenmarkt in Kowloon; omdat we het nogal druk (heel veel vies auto verkeer) vonden probeerden we naar het Hong Kong museum of Arts te vluchten (maar dat was dicht op donderdag); daarna naar Hong Kong island gegaan om de Peak Tram naar de Peak te pakken om daar van het uitzicht van Hong Kong in dichte mist te "genieten"
  • vrijdag 9-3-2007: op en neer naar Macao.
  • zaterdag 10-3-2007: late start (het is half 1 locale tijd, Jitske en Kay doen even een middag dutje op de kamer), vanmiddag maar weer naar een min of meer afgelegen klooster voor wat rust.