vrijdag 5 november 2010

Zomer winter tijd

Zaterdag ging de wintertijd in.  Waarom ooit de zomer-wintertijd is ingevoerd is mij eigenlijk een raadsel. Voor zowel Kay als zijn moeder was het een aantal dagen behoorlijk afzien.
Kay ging zondag voor zijn gevoel een uur later naar bed wat tot gevolg had dat hij 'niet meer moe was' en duidelijk moeite had om in slaap te komen. De volgende ochtend stond meneer om half 5 aan mijn bed. Hij kroop erin en begon met zijn knieƫn in mijn rug te prikken. Na een kwartier riep hij luid dat 'het nu wel tijd was om op te staan, hij was niet meer moe'. Het lukte me nog om een kwartier te doen alsof ik sliep maar Kay begon op een gegeven moment zo erg aan mijn dekbed te trekken dat we hem maar naar beneden brachten. De nacht erop weer hetzelfde ritueel. Zijn slaapritme was volledig ontregeld. Inmiddels begon ik behoorlijk uitgeput te raken. Iedere ochtend om half 5 wakker gemaakt worden valt niet mee. Woensdagavond begon hij eindelijk zich wat aan te trekken van het nieuwe ritme. Volgend jaar ga ik het anders aanpakken en stuur ik mezelf en hem de eerste dagen maar om 18 uur naar bed..
Nog een bijkomend probleem is dat het 's avonds eerder donker is.  Kay is sinds deze week dan ook 'bang in het donker'. Gelukkig is het binnenkort Sinterklaas. De winter heeft ook zijn voordelen... heb ik hem maar uitgelegd.