maandag 5 juni 2006

Zwemmen

Afgelopen vrijdag was het zo ver. Kay en ik gingen naar babyzwemmen. Laatst las ik een onderzoek en daarin bleek dat kinderen die regelmatig zwemmen in chloor een verhoogde kans op astma en aanverwante ziekten aan de luchtwegen hebben. zie: http://www.fonteine.com/babyzwemmen.html. In Amstelveen is een zwembad waarvan het water doormiddel van ozon schoon gemaakt wordt en het leek me wel een goed plan om daar naar toe te gaan. zie: http://www.meerkamp.nl/.
Op de parkeerplaats aangekomen bleek die zo druk te zijn dat ik de auto een behoorlijk eind uit de buurt moest zetten. Natuurlijk had ik alleen de maxi cosi bij me. Ik was werkelijk helemaal kapot van het tillen toen ik de kleedkamer binnen strompelde. Wat een ondingen zijn die maxi cosies toch..
In de kleedkamer legde een vrouw me uit waar ik Kay kon omkleden. Ze vertelde dat ze iedere week met haar kleinzoon (die ze steenvast 'de bankdirecteur' noemde) ging zwemmen. In het zwembad, wat er schitterend nieuw uitzag, waren tijdens de 'les' de spelletjes niet belangrijk. Kay had alleen maar oog voor de schittering van het water op het plafond.. Pas op het moment dat ik hem onder water duwde en hij proestend boven kwam, keek bij me verwijtend aan en barstte in huilen uit.. Na hem flink geknuffeld te hebben was hij het onderwater gebeuren al snel vergeten en vergaapte hij zich weer aan het plafond.
Hopelijk is het de volgende keer wat meer geinteresseerd..

Een bewogen weekend in Welsum

Omdat de banken voor het dakterras nog niet helemaal af waren gingen we het weekend naar Welsum. Het werden voor Kay een aantal drukke dagen. Zaterdagochtend ging hij in bad (maar wel nadat hij weer een volledige babymassage gehad had). Die dag kwam Anne Christine met man en 3 kinderen (een vriendin van Koosje) langs. Haar jongste kind Pom is 2 weken jonger dan Kay. Hij en Kay hadden een diepzinnig gesprek terwijl ze naast elkaar in de box lagen - vreemd genoeg spraken ze allebei hetzelfde urre-purre-taaltje.

Na deze nadere kennismaking van de heren volgde een gezamelijke luierverschoonsessie.




Kay vond het al snel welletjes en tijd voor siesta. Pas in de avond was er weer tijd voor verdere actie, dit keer een klein huiskamer concert.

Zondag was Kay nog steeds niet geheel tevreden met wat hij bereikt had. Bij Koosje op schoot liet hij zien wat je allemaal met een rammelaar en bijtring kunt doen.

Haka Kay (oftewel: Kay was in z'n vorige leven 'n Maori)

Kay vindt het fantastisch om een Haka te doen. Zou hij in z'n vorige leven een Maori krijger zijn geweest of misschien een van de All Blacks? (Waarschijnlijk vind hij het gewoon leuk als hij rare geluiden hoort en met z'n armen kan wapperen).