maandag 3 juli 2006

Stelletje **k*ls!!!

Wij leven in een fijn land waar alles fijn geregeld is waar we fijne werkgevers hebben die fijne regelingen hebben met onze fijne overheid.

NIET DUS!!

Kay gaat nu al sinds een maand naar de kinderopvang. Let wel:
  • Kinderopvang MOET je ongeveer vanaf de 3de à 4de maand zwangershap (!) regelen wil je een redelijke kans maken dat er plaats is.
  • Er geldt meestal een opzegtermijn voor kinderopvang, oftewel als het kind al naar de opvang gaat zal je nog enkele tijd (in ons geval zou dat 2 maanden zijn) doorbetalen.
  • Kinderopvang is niet van de ene op de andere dag te regelen, daar gaan maanden overheen.
Nu heb ik bij "mijn fijne werkgever" (ik noem de naam nog niet, voor het geval ze hun leven beteren) een aanvraag voor de vergoeding van de kinderopvang gevraagd, zij hebben deze vergoedingen uitbesteed aan een ander bedrijf X. Eerst krijg je een hoop bureaucratie: je krijgt voor jezelf en je partner formulieren thuis, deze invullen (maar dan niet voor Jitske, want werkzoekend, dus geen werkgever), goed laten keuren door je werkgever, terug sturen naar bedrijf X. Dit alles gedaan kregen we afgelopen vrijdag een brief van bedrijf X waarin ze aangaven dat de aanvraag voor "uitkering van een werkgeversbijdrage(n)/rijksbijdrage voor kinderopvang" afgewezen is omdat "Beide ouders dienen werkzaam te zijn. Let op, dit geld ook voor uw aanvraag rijksbijdrage."

Kort samengevat: we krijgen dus helemaal NIETS.

Nog wel bedrijf X opgebeld voor nadere verklaring, zij gaven aan dat "mijn fijne werkgever" de wet naleeft en dat deze stelt "beide partners moeten werken anders geen bijdrage".

Hoe IDIOOT is dit! Dus je partner is werkzoekend, dus krijg je geen bijdrage!! Denken ze nu echt dat als je al minder te besteden hebt je best NOG wel wat minder kan besteden!!! Kay van de creche halen is ook niet echt een optie, want kost ook geld en dan hebben we geen opvang als Jitske wel weer begint met werken. (Dan maar niet dat ene weekje op vakantie, maar dat kan best, we zijn in mei nog op vakantie geweest, mei vorig jaar).

Als dit fijne kabinet echt achter het (her-)intreden van vrouwen in het arbeidsproces had gestaan dan was deze wet wel anders geweest! Maar dat verbaast me ook niet echt, ergens las ik laatst dat Jan-Peter's idee van "helpen in de huishouding" was het "dragen van de zware boodschappen zoals bier en wijn" en "het op zaterdag snijden van soepgroenten". Liever zien ze waarschijnlijk dat vrouwen thuis blijven en voor de kinderen zorgen (maar als ze dat openlijk zouden zeggen dan hadden ze nu nog minder zetels als de SGP). Het is absoluut terecht dat ze vorige week zijn gevallen, maar dat had al veel eerder moeten gebeuren. Ook slaat hun nieuwe motto "Nederland Werkt" echt HELEMAAL NERGENS OP!!! Het is gewoon weer zo'n holle Balkenende-frase in de trand van zijn wormen-en-maden!! Mooie normen houd je er op na JP.