zondag 25 oktober 2009

Pure markt

Ieder laatste zondag van de maand is er een markt in park Frankendael, de Pure markt. Op deze markt kun je biologische hapjes eten en andere dingen kopen. Toevallig reden we er langs terug komend van het Tropenmuseum.
Na rondgelopen te hebben kwamen we een kookboeken kraampje tegen waar het kookboek 'Keet Smakelijk' verkocht werd. Het boek staat vol met tips over hoe je kinderen het beste kunt 'verleiden' in het eten van groente. Ook bevat het boek feitjes over gezond eten. Vis eten is bijvoorbeeld helemaal niet zo gezond als het Voedingscentrum suggereert. De zee is zodanig verontreinigd dat een gezonde vis bijna niet te vinden is. De schrijvers verkochten zelf het boek en door hun enthousiasme aangestoken hebben we het maar gekocht. Op de voorkant staat een konijn op een motor en het hele boek is verder vol met foto's van kleine plastic figuurtjes in een eetbare omgeving. Kay vind het een feest om het boek door te bladeren en iets te eten uit te kiezen. Nu maar hopen dat hij het ook nog opeet. We houden jullie op de hoogte... .
Een andere leuke kraam waar we het niet konden laten iets te kopen was Mingface. Hij ontwerpt tshirts. Kay loopt nu in een, veel te groot, drakentshirt rond.