dinsdag 21 maart 2006

Borstvoeding

Als een tijger valt hij aan. Kay brult als hij de borst in zicht krijgt en toehapt. Vervolgens verandert zijn geluid in dat van een dolfijn.. hiiip, hiiip... met schokken werkt hij de melk naar binnen alsof zijn laatste uur geslagen is en hij nooit meer aan de borst mag. Na een paar minuten is hij zo uitgeput dat zijn zuigen in het gebrom van een oud mannetje is veranderd en kan ik rustig adem halen. De laatste minuten moet hij bijkomen door na 4 slokjes 3 seconden te wachten met de volgende.
Opeens hoor ik een enorme scheet. Kay is in staat om 3 luiers per borstvoeding te produceren dus ik kijk snel in zijn luier om te controleren wat het is. Pampers heeft de luier zodanig ontwikkeld dat ik als hij geplast heeft alleen maar over de voorkant hoef te wrijven. Is het glad dan zit de luier vol - voelt het stroef aan dan mag hij nog even blijven zitten.. - wat ze allemaal wel niet bedenken.. Inderdaad, hij heeft dit keer gepoept. Ik neem hem mee naar boven om te verschonen.
Het nadeel van borstvoeding geven is dat mijn borsten, zodra ik aan Kay denk, pijn beginnen te doen. Bijkbaar gaat er een signaal (zonder dat ik daar ook maar enige invloed op uit kan oefenen) naar mijn hersens wat ervoor zorgt dat de melkproductie gestimuleerd wordt.
Ook is het zo dat als ik voeding gegeven heb mijn borsten nog even 'nagloeien' in de vorm van hard worden wat ook weer erg pijnlijk is.. Behalve de pijn die ik nog steeds heb in mijn vagina heb ik nu ook pijn in mijn borsten !!
De laatste tijd heb ik een constante trek in zoete dingen. En ik wilde nog wel afvallen !! Volgens mijn mede cursisten aan de zwangerschapscursus hebben zij er ook last van en komt het door de borstvoeding - blijkbaar heeft je lichaam zoetigheid nodig (wat natuurlijk geen excuus is dus probeer ik me in te houden). Ook begint mijn haar uit te vallen. De enorme haardos wordt weer naar zijn oude staat (van voor de zwangerschap) terug gebracht.
Het valt allemaal niet mee.. en ik dacht nog wel dat ik verlost was als hij er eenmaal uit was..

Foto's van Kay 14 dagen oud

Foto's van Kay vind je op:
http://community.webshots.com/album/548868463oTpeEX http://community.webshots.com/album/548956429TSmBwn

Kay was gisteren 14 dagen oud. Zijn moeder heeft dat gevierd door een nieuwe bh en een kolfapparaat te kopen in het borstvoedingscentrum (bij ons op de hoek).. al mijn oude bh´s kan ik inmiddels weggooien - ze zijn te klein :( en daarnaast zijn mijn borsten zo gevoelig dat de ruwe stof een soort marteling is). Daarna zijn we, Bendert als trotse vader achter de kinderwagen, richting de Hema gegaan. Tegenover de Hema zit een super gaaf winkeltje met kinderspeelgoed en daar hebben we voor Kay een speelding voor in de kinderwagen gekocht. Vervolgens terug naar huis waar ik uitgeput - ik heb nog steeds last tijdens het lopen - op de bank plofte.. Nog steeds heb ik een gigantische luier aan om het bloedverlies tegen te gaan en is het pijnlijk om te lang rechtop te zitten. Daarbij komt dat mijn borsten spontaan gaan lekken (word tegenwoordig door Bendert Jitske13 genoemd) als Kay zijn etensuurtje is..
Morgen is Bendert weer aan het werk. Ik ben benieuwd of het me lukt om alleen te zijn met Kay..