donderdag 11 mei 2006

Solliciteren.. het harde leven begint weer..

Na 2 maanden ben ik weer opzoek naar werk.. Bendert kan dan minder gaan werken door ouderschapsverlof op te nemen. Inmiddels heb ik mijn eerste sollicitatie achter de rug. Het was (stiekum gelukkig :-P) niet helemaal mijn baan. Ik heb geen zin meer om voor een bedrijf van 40 mensen en een baas van rond de 50 te werken (die denkt dat zijn bedrijf vergelijkbaar is met IBM en Microsoft en alle kritische opmerkingen als persoonlijk ervaart). Ik moest meteen aan Rita Verdonk denken toen ik een beschrijving van hem kreeg… De rekruter van YER was verder een aardige gast. Hij bleek ook een zoontje (op 23 feb) gekregen te hebben dus we hebben het eerste half uur alleen maar over babys gepraat..

Bij mijn laatste poging (afgelopen donderdag) een baan te vinden ben ik niet eens aangekomen.. Ik werd in de pareergarage (zuid-oost P5) geschept door een Volvo en nu is mijn auto total-loss verklaard.. Errug handig.. nottt! Gelukkig kon ik het gesprek verplaatsen naar maandag maar ik sta nog steeds te bibberen. Stel je voor dat ik Kay had meegenomen. Ik moet er niet aan denken..

Urrepurretje past bijna niet meer in zijn wiegje

Bijgekomen van de schrik op het consultatieburo kijk ik de volgende ochtend naar Kay als hij in de wieg ligt.. Zijn beentjes zijn opgetrokken en al murmelend 'urrepurre' (zijn lievelings woordje) glimlacht hij naar me.. humm, die wieg begint al aardig klein te worden.
We wisten dat hij er niet lang in zou liggen maar zo kort ! Ik pak de meetlat en meet 70 cm. Als hij het groeitempo aanhoud dan is hij er binnen 2 weken uitgegroeid !! Dat is niet wat we willen.. minstens een half jaar.. Ik kijk hem verontwaardigd aan.. 'Urrepurretje, niet zo hard groeien !!' - zeg ik tegen hem.. 'Urre, urre' kraait Urrepurretje terug.. Ach, ook de kinderwagen moet er aan geloven binnenkort. Die geven we nog 1 maand (75 cm) bedenk ik. Niets aan te doen.

Voor iedereen die nog eens gaat oppassen:
urre = ik vind alles best
urrepurre = ik wil aandacht
URREPURRE = ik wil veel aandacht en ik wil eten !!
phurre-phurre = hi, hi
URRE-URRE = ben verdrietig