maandag 13 april 2009

Dag 4 - Vissen

Kay werd vandaag om 5 uur 's ochtends wakker (1 uur later dan gisteren). Rond een uur of 8 gingen we naar het paasontbijt. Hij wilde niets weten van het speciaal voor hem door Richard gemaakte scrambled egg. Omdat we besloten hadden dat het een dagje 'Kay' werd gingen we naar the Aquarium of te Americas. Hij had het duidelijk naar z'n zin. Zeker toen hij de speelhoek ontdekte, ging hij behoorlijk uit z'n bol.
Aangezien we een combinatie ticket hadden gingen we om 11 uur naar het IMAX theater. Bij de uitgang van het aquarium kregen we een stempel op onze arm (om later het aquarium weer in te kunnen). Nu hadden we alle 3 een tattoo volgens Kay. In de IMAX hadden we de keuze uit een film over Katrina (te heftig voor Kay), een film over shark attacks (ook te heftig voor Kay) en een film over dinosaurussen.
Dit was ook al niet zo'n goede keuze: De titel van de film werd door een klauw aan stukken gescheurd. Kay sprong meteen op Jitske's schoot en heeft de rest van de film door zijn vingers gezien. De hele film deden dino's niets anders dan vechten en elkaar opeten. Gelukkig waren de enge stukken meestal redelijk voorspelbaar, dus kon Jitske een goedgetimede hand voor Kay's ogen leggen.
Na de film gingen we lunchen. We bestelden Po' boys; de traditionele sandwich uit New Orleans. Dit bleek een behoorlijk vette hap te zijn. Hierna weer terug naar het aquarium, waar Kay door het dolle heen was toen hij weer terug was in de speelhoek. Nadat hij voldoende uitgespeeld was, gingen we het volgende deel van onze combination ticket gebruiken: op naar het Insectarium.
Het Insectarium was in een kantoorgebouw gevestigd, en was qua opzet best genig. Zo hadden ze een grote bak met bladsnijdermieren, een "ondergronds hol" met sterk vergrote insecten (waar Kay niet in durfde) en restaurant tafeltjes waar ook het nodige leven in zat (o.a. krekels en kakkerlakken). Ook hingen verspreid in het restaurant posters van larven (erg smakelijk... not).

We liepen via Jackson square terug, maar daar merkten we dat Kay in slaap was gevallen - dus op naar een van de winkeltjes waar we hadden gezien dat ze maximonsters verkochten.
Terug in het hotel sliep Kay nog zo'n 3 uur door. Als hij wakker wordt krijgt hij van Richard chocolade-marshmellow eitjes. Ondertussen zitten we met Bente aan een glaasje wijn. 's Avonds proberen we bij Coops wat te gaan eten. We komen uit bij Fiorellas. Coops is vol. Van het eten hoeft Kay weinig te weten, hij danst liever op de bank terwijl z'n ouders er achter komen dat wel heel veel van het amerikaanse eten gefrituurd is.