maandag 26 januari 2009

Babygym wordt Littlegym

Aangezien Kay bijna drie is werd het tijd om naar de volgende fase over te gaan op de little gym. Voorheen ging ik altijd mee het lokaal in om hem te helpen bij z'n koprollen, achter hem aan te lopen als hij weer eens niet rustig met de andere kinderen op de rode mat wilde zitten of hem te ondersteunen als hij over de evenwichtsbalk liep.
Dat is over, nu hij in de groep met 3 tot 4 jarigen zit mogen ouders niet meer het lokaal in.

Voordat we vertrokken had ik 'm er al op voorbereid dat in niet meer de zaal in zou gaan en hij had het er over dat we naar de "grote little gym" gingen. Ik wist dat ik er de eerste drie lessen e.v. nog bij mocht zijn, dus 't zou wel goed komen. Eenmaal bij de little gym aangekomen kwam ik er achter dat ik me een kwartier in de tijd vergist had - i.p.v. 10 minuten voor begin waren we 5 minuten te laat. Dus snel Kay z'n schoenen en sokken uit- en groene sportbroek en gele shirt aangetrokken, waarna ik 'm door de deur van de zaal leidde. Hij liep direct alleen naar de kring toe alsof het de gewoonste zaak van de wereld was en voor mij was er weinig anders over dan buiten door het raam toekijken.

Tot m'n grote verwondering deed hij mee. Hij bleef keurig in de kring zitten met de andere kinderen, rolde achterover als dat aan hem gevraagd werd en rende rondjes. Ook toen ze in kleinere groepjes trajecten met toestellen gingen doen deed hij keurig mee en wachtte rustig de uitleg af. Keurig maakte hij alleen een koprol als dat van hem verwacht werd en zelfs de evenwichtsbalk deed hij zonder hulp.