maandag 17 november 2008

Dag 10 - Naar Kalibukbuk

Vroeg op vandaag voor een lange rit; we gaan naar Kalibukbuk (Lovina) in het noorden van Bali We hebben daar voor een paar nachten een huisje gereserveerd via een ]Nederlands stel bij mensen thuis (via internet).
Rond tien uur maken we een tussenstop voor thee en/of sinaasappel sap bij een restaurant met wel heel veel uitzicht: enorme rijstvelden met daarachter vaag door de wolken zicht op de Gunung Agung.

Halverwege maken we een tussenstop bij Danau Bratan, een van de grote meren op Bali met een tempel (alle reizigers naar Indonesiƫ wel bekend van de 500.000 Rupiah biljetten). Ook bij deze tempel is een ceremonie aan de gang te zijn, er is dus genoeg te zien.

Na de tempel door naar Kalibukbuk, daar aangekomen blijkt dat Ketut niet zo bekend is aan deze kant van het eiland - iedereen die hij naar de weg vraagt lijkt hem ook niet verder te kunnen helpen. Hij had al een keer of wat opgegeven, en het is dat wij zo vasthoudend waren, anders waren we naar een hotel gegaan. Uiteindelijk komen we aan. Het is al meteen een ideale locatie voor Kay - het gezin heeft twee kinderen (hun dochter Putu en zoontje Kedek) en bovendien wonen er veel kinderen in de buurt.

's Avonds gaan we met Kay in de rugdrager op de fiets naar het strand om daar wat te eten. Kay heeft het duidelijk naar z'n zin en is zwaar teleurgesteld als we stoppen bij het restaurant.