vrijdag 15 februari 2008

Naar Egypte

We wilden er nog even gebruik van maken dat Kay nog geen 2 is en daarom (bijna) gratis kan vliegen. Dus gingen we voor een korte vakantie naar Egypte. Ons vliegtuig vertrok om 14:00 en volgens de vlucht gegevens van de reisorganisatie (Skytours) zouden we rond 19:30 in Luxor aan komen.
Kay riep al een paar weken "in vliegtuig zitten", en bij het ontdekken dat we vandaag ook daadwerkelijk in een vliegtuig gingen zitten was hij helemaal gelukkig.
Eenmaal opgestegen kwamen we er achter dat we eerst alles hadden moeten checken. In plaats van een directe vlucht naar Luxor bleek het vliegtuig eerst nog een tussenlanding te maken in Hurghada, met als gevolg dat we uiteindelijk pas om 22:30 aankwamen in Luxor. De reisorganisatie was niet helemaal eerlijk geweest (of was het toch gewoon Transavia die aan het prutsen was) ...

Uiteindelijk aangekomen in Luxor gingen we meteen met een bus door naar het Nijl "cruise" schip waarop we de eerste vijf dagen zouden overnachten. Door alle vermoeienis van de reis duurde het niet lang voordat Kay die avond in slaap viel. De mooie verhalen van de reisleider heeft hij niet meer gehoord. Gelukkig maar want de kosten voor het volgen van een excursiepakket waren schrikbarend (129 euro per persoon). Toen hij ons probeerde te overtuigen dat het veel te gevaarlijk was om alleen naar de Westover te gaan haakten we af. Wat een geldklopperij. Helemaal als je weet dat je een dag in een taxi overal naar toe laten vervoeren ongeveer 5 tot 10 euro kost. We bedankten hem vriendelijk en gingen richting kamer (waar we nog even wat eten lieten bezorgen vanuit het restaurant).

Geen opmerkingen: