zondag 21 maart 2010

Kleuters aan Zet

Zondag zijn we met Kay naar NEMO gegaan. Hij deed mee aan een onderzoek 'Kleuters aan Zet'. Het onderzoek is opgezet samen met studenten van de UvA om te kijken hoe tentoonstellingen van NEMO aantrekkelijker te maken zijn voor kleuters.
Kay deed eerst samen met een begeleidster een spel waarbij hij moest aangeven welke van twee poppetjes op verschillende afstanden de grootste schaduw zou geven. Daarna was er een voorstelling over schaduwen en mocht hij met zijn vader de speciale tentoonstelling bezoeken over schaduwen waarbij Bendert aan hem uitlegde hoe je schaduwen kon maken en wat de reden was waarom sommige schaduwen groter waren dan anderen. Ten slotte deed hij opnieuw het spel om te kijken of hij iets geleerd had. Tot slot mochten we gratis door NEMO lopen.
Kay was niet weg te slaan bij de bouwhut waar je foam plaatste tussen bamboe zodat je een echte hut/huis kon bouwen. Ook de rest van NEMO vond hij geweldig. Overal knopjes waar hij op kon drukken. Met moeite kregen we hem mee naar huis wat mij de indruk gaf dat het (vrij ingewikkelde) onderzoek helemaal niet nodig is.