zaterdag 20 september 2008

Tropenmuseum

Kay heeft een nieuwe passie: knutselen. Vorige week liepen we ongedwongen en nietsvermoedend door het Tropenmuseum. We kwamen bij de kindervleugel en gingen op de zitkussens zitten. Kay kroop in de kuil ernaast en begon met 'cultureel verantwoorde poppen' te spelen c.q. gooien.
Na een tijdje zag Kay een groot Wajangscherm en nadat Bendert hem had laten zien wat de bedoeling was ging Kay voor ons een voorstelling geven waarbij hij nadat hij de wajang pop over het scherm had bewogen snel langs het doek naar ons toe kwam lopen onder luid gebrul (hij had een wajang leeuw in zijn hand).
Wij vervolgden onze weg en ziedaar.. een knutselhoek.. Kay stormde erop af. Omdat het niet zo druk was schoven we aan. De 'juf' legde uit dat het de bedoeling was om zelf een wajang pop te maken. Hij mocht kiezen tussen een lief hertje en een tijger. Kay antwoordde onmiddelijk een tijger. Ze gaf hem een schaar en lijm. Hij pakte een stukje foam en begon verwoed te knippen. De juf vroeg hoe oud hij was en Kay antwoordde '3'. Nadat ik had uitgelegd dat hij 2 1/2 was en hij niet mocht liegen over zijn leeftijd (hij doet dit wel vaker) gingen we aan de slag. We kregen een plastic figuur in de vorm van een tijger die Kay langs de randen mocht natekenen. Vervolgens knipte Bendert de tijger uit en kon Kay aan de slag. Hij knipte miniscul kleine zwarte streepjes die ik vervolgens op de tijger mocht plakken op een door Kay aangegeven plek. Nog nooit eerder had ik hem zo zien prutsen. Hij vond het heerlijk. Na een half uur was de wajang pop af en rende Kay naar het scherm om een voorstelling te geven.
Gisteren heb ik maar een kinderschaar voor hem gekocht en het hele huis ligt nu bezaaid met kleine stukjes papier.