vrijdag 30 april 2010

Koninginnedag 2010

Kay blijkt een rasechte verkoper te zijn. Samen met Vere had hij zijn eigen verkoopplekje op de Bredeweg. Volgens Bendert was het zelfs moeilijk om van Kay af te komen als je eenmaal voor zijn kleed stond. Bij een foto van Bali ging hij zover dat hij vol overtuiging beweerde dat 'de broer nog wel plaats had boven zijn bed' toen een man zei dat hij echt geen plek meer had om de foto op te hangen. De man zat helemaal onder de zweetdruppels volgens Mariken. Hij moest zo lachen dat Kay geld toe kreeg. Ook het verkopen van babyklerenhangers was geen enkel probleem. Zonder enige schroom bleef hij roepen totdat eindelijk iemand ze wilde kopen.
Het geld werd natuurlijk meteen weer uitgegeven. Op het einde van de ochtend betrapte ik Kay er zelfs op dat hij probeerde iets gratis te krijgen. Ik vroeg me al af waarom hij zo lang bij dat kraampje aan de overkant bleef. Toen ik polshoogte ging nemen zag ik Kay met een plastic grasmaaimachine staan. Ik vroeg hoe duur het was. Hierop riep Kay met zijn liefste stemmetje dat hij hem ook wel gratis wilde kopen. Helaas de verkoopster wilde hier niet aan beginnen.
Ons huis staat inmiddels weer vol met plastic auto's, knikkers, een huis etc. Door Kay zijn verkooptalent waren we veel kwijt geraakt maar hadden we er ook weer genoeg bijgekregen.