maandag 8 maart 2010

1e dag naar school

Vandaag ging Kay voor het eerst naar school. Vooral zijn ouders waren gestrest: wanneer moeten we hem brengen, hoe laat moeten we hem ophalen, hoe zit het met de tussenschoolse opvang. Allemaal zaken waar we aan moesten wennen. Kay liet alles gelaten over zich heen komen. Hij kon niet wachten om naar school te gaan wat tot gevolg had dat Bendert verschillende rondjes om het gebouw gefietst heeft omdat ze veel te vroeg waren. Om half 9 was het dan zover. Kay kon naar binnen en werd keurig afgezet door zijn vader. De eerste dag mocht hij de ochtend blijven.
Bendert haalde hem om 12 uur op. Hij vertelde enthousiast dat hij een tekening van een aardbeving gemaakt had, een weegschaal had gezien en buiten op het schoolplein had gespeeld.
's Middags zijn we naar de tandarts gegaan die erg moest lachen om Kay zijn gedrag op de tandartsstoel - hij deed werkelijk precies wat hem gevraagd werd. De tandarts was benieuwd naar zijn naam. Volgens hem kwam die uit Hawai. Iets wat ik nog moet uitzoeken dus...
's Avonds heeft hij nog even lopen morren met slapen gaan. Inmiddels ligt hij luid te snurken. Morgen gaan we een hele dag proberen.

Kay jarig

Zaterdag was Kay jarig. We vierden het door met een aantal vriendjes en vriendinnetjes (+ moeders/vaders) naar de kaasboerderij Clara Maria te gaan. De kinderen vonden het geweldig. Ze mochten eerst de koeien voeren, hebben vervolgens hun eigen kaas gemaakt en mochten als afsluiting spelen in de hooiberg. Ook de moeders kwamen allemaal onder het hooi terug. De boer vertelde dat dit de jongste groep ooit was.

Thuisgekomen werd er taart gegeten, een door Bendert zelf gemaakte ruimte lego mannetjes taart, en kreeg iedereen broodjes.

In de middag kwamen opa en oma Feenstra en Martijn en Talitha. En weer waren er cadeautjes Vooral het ruimte lego met de ruimte politie en ruimte boef was de grote hit. Gelukkig waren het dit keer Martijn en Bendert die alles in elkaar mochten zetten.

Over 10 dagen kunnen we de kaasjes ophalen. Ben benieuwd hoe ze smaken.