zaterdag 22 november 2008

Dag 15 - Heel veel regen

Vandaag weer naar Ubud. Dit keer niet met Ketut, er was voldoende transport te regelen in Sanur. Ons plan was eerst een paleis te bezichtigen, daarna wat tempels, eventueel een museum en de markt.

Het paleis was het bezoeken waard en ondanks dat er een bordje "no entry" hing, kon je toch naar binnen en een groot deel van het paleis in (nadat je een van de "bewakers" 1000 Rupiah had betaald). Kay kon hier weer barongs en monsters in vele varianten vinden. Na het paleis gingen we naar de Pura Desa Ubud (maar niet na een tussenstop voor wat sapjes); deze tempel bleek echter niet open te zijn en we konden alleen over een muurtje kijken. Dan maar door naar de Pura Taman Saraswati - voor deze tempel was een vijver met lotussen (wat ook deze tempel weer erg fotogeniek maakte). Hierna naar het Museum Puri Lukisan met veel barongs, tot grote voldoening van Kay.

Voordat we doorgingen eerst wat eten bij Casa Luna. We hadden nog maar net ons eten op of er brak een geweldige moeson bui los. Hierdoor waren we in plaats van een half uurtje uiteindelijk anderhalf uur kwijt met onze lunchstop (maar het drinken van "iced Flores tea" terwijl we naar het neerstromende water keken was ook geen straf). Nadat de bui voorbij was gingen we richting onze chauffeur, om terug te gaan naar Sanur.
Aangezien Jitske zich 's avonds niet lekker voelde ging Kay met z'n vader uit eten. Gelukkig was er een restaurant waar die avond een dansopvoering was. Kay at zijn patat met ketchup terwijl hij naar de kikkerdans zat te kijken.