vrijdag 17 april 2009

Dag 8 - French Quarter Festival

Vandaag was het de eerste dag van het French Quarter Festival, tijdens dit festival treden op verschillende podia bands op: van Cajun tot rock tot ouwe-mannen-met-strohoeden-jazz tot brassbands. De eerste optredens zouden rond 11 uur beginnen, dus stond Bente om een uur of 10 voor de deur van onze B&B.
Maar eerst even hogere prioriteiten dan muziek; we konden Kay's zonnebril niet meer terug vinden en hij stond er op dat hij een zonnebril op moest. Onze eerste tussenstop was daarom op French Market. Het bleek nogal moeilijk te zijn om een kinder bril te vinden, maar uiteindelijk vonden we er toch nog eentje met racestrepen.

Eerst naar Jackson square om daar een beetje de sfeer te proeven. Terwijl Bente bij Cafe du Monde voor koffie en begnets (zo'n half uur) in de rij stond, lagen wij in het gras naar de (niet al te interessante) band te luisteren. Daarom maar door naar de brass stage, waar Kay duidelijk liet zien dat hij tijdens de second line had opgelet; hij begon te dansen (en ook rondjes te rennen). Vervolgens at hij de 3(!) bananen op die we 's ochtends van Richard hadden mee gekregen en een Beignet.


Weer terug naar Jackson square voor een optreden van de Pfisser sisters (beetje Adrew sisters maar dan anders). Ondertussen werd het al wat later en na nog wat rondgewandeld te hebben bleek Kay in slaap gevallen te zijn in z'n wandelwagen. Hij had genoeg gegeten gedurende de dag, wij echter niet. Dus gingen we richting de Old Mint om daar een berg crawfish (=rivierkreeftjes, maar dan zonder de "tjes"). Daarna weer terug naar het hotel. We waren er na deze dag nog niet echt uit wat de hoofdreden was waarom de gemiddelde Amerikaan naar het festival kwam, misschien was de muziek bijzaak en het eten hoofdzaak (zeker als je bedenkt hoeveel kilo's te veel en vette happen we deze dag langs hadden zien komen).