vrijdag 22 februari 2008

Pet weg en Terug

Vandaag weer er op uit richting de West-Oever. We hadden eerder een mooi numidisch petje voor Kay gekocht. Toen we aan boord van de veerboot naar de overkant waren kreeg Kay echter het idee om het petje overboord te gooien; groot was zijn teleurstelling toen hij het petje weg zag drijven zonder dat iemand er maar iets aan kon doen. Gelukkig werd er voor hem een hoop goed gemaakt. Terwijl we wachtten op onze taxichaufeur Ali, mocht hij een kort ritje maken op een dromedaris.

Na de dromedarisrit gingen we eerst naar de graven van de nobelen (of tenminste een drietal daarvan). Na deze graven bezochten we de vallei van de koniginnen. Terwijl z'n ouders zaten uit te rusten, bleek Kay opeens een grote interesse ontwikkeld te hebben voor archeologie; hij raapte stenen van de grond en legde die netjes op een van de banken neer.

Het was ondertussen middag, dus gingen we terug richting hotel. Wel maakte Ali nog even een "toeristische omweg" over wat onverharde weggetjes om een politie controle te vermijden (z'n rijbewijs was namelijk verlopen). Op de boot kwamen we nog een Egyptenaar tegen (toerist in eigen land, want hij kwam uit Italiƫ); hij kon ons nog wel een goed restaurant voor onze lunch aanraden. Kay schranste daar eerst z'n buik vol met brood en rijst met mie, waarna hij z'n brandweermannen boek ging voorlezen aan het personeel.

Die avond moesten we (helaas) al weer terug naar Nederland. Zolang we maar met het vliegtuig gingen vond Kay 't allemaal wel best.