woensdag 11 april 2007

Om op te vreten

Kay heeft het maar zwaar met de babymeisjes op het KDV. Zo´n drie weken geleden kreeg hij een pak rammel van een van de baby dames. Vorige week had hij een blauwe plek van een beet (of zuigzoen) op z´n wang staan (zie foto) en de leidsters "wisten niet wie het gedaan kon hebben".
Vandaag bij het ophalen stond er een uitgebreide tekst in zijn vakje op het whitebord, waar normaal staat wat hij die dag heeft gegeten en wanneer hij heeft geslapen. Hij was tijdens het buitenspelen in z´n vinger gebeten. Dit keer gaf een van de leidsters (die niet nader bij naam genoemd wordt om haar privacy te beschermen) aan dat het hetzelfde babymeisje was geweest als van de ´zuigzoen´. Gelukkig is niets meer te zien en dus we weten niet op welke van Kay´s vingers ze het gemunt had. Hoe dan ook, Kay is duidelijk (nu al) het onderspit aan het delven in de strijd der seksen. Ik ben bang dat hij nog een lange weg te gaan heeft...

Loopt hij nog niet?

Kay kan, wil of durft nog steeds niet te lopen. Volgens Jo-Anne (een van de leidsters op de kinderopvang) heeft hij een te dikke kont, anderen zeggen weer dat hij een te groot hoofd heeft en daardoor topzwaar is.
Als je zijn hand vast houd weet hij bijna niet van ophouden, maar zodra je 'm los laat begint ´ie te piepen. Toch heeft hij zo af en toe wel een paar stappen gedaan. Afgelopen vrijdag deed hij 2x4 stappen en lag vervolgens, toen we uitgebreid gingen klappen, in een deuk van het lachen. Ook vond hij het zondag de moeite waard om 5 stappen te doen toen zijn speen afgepakt werd.

Overigens, ondertussen heeft Kay er wel weer een tand bij. Hij heeft nu 4 tanden: 2 boven (beiden nog maar half doorgekomen) en 2 onder. Wat hij ook steeds meer doet is ons napraten. Zo hebben we hem ´ok-ja´ en Eli (een vriendje) horen zeggen.