dinsdag 11 november 2008

Dag 4 - Kennismaking met de Barong

Om kwart voor negen stond Ketut op ons te wachten, of eigenlijk al om half negen - en dat kwam goed uit, want Kay vond het om zes uur al licht genoeg om ons uit bed te slepen. De eerste stop was een dans voorstelling. De strijd tussen de Barong en Rangda werd uitgebeeld. De Barong is een kruizing tussen een hond en een leeuw die het goede verbeeld, terwijl Rangda, de weduwe-heks, het slechte verbeeld. Op de vraag of hij het eng vindt schudde Kay bevestigend ja, op de vraag of hij het leuk vind geeft hij echter ook een positief antwoord. Al met al vindt hij het maar wat interessant.
Daarna werden we meegesleept naar een schildersatelier (en meteen namen we ons voor om voortaan zelf het programma te bepalen). De overvloed aan schilderijen kon Kay maar kort boeien, het meisje op de binnenplaats waar hij snoepjes van kreeg vond hij interessanter. Ook z'n ouders waren redelijk snel uitgekeken op de iets te veel geschilderde vogels.
Nu was het op naar echte bezienswaardigheden. We gingen richting Ubud om daar het Sacred Monkey Forest te bekijken. In dit "bos" is een aantal tempels te vinden en ook een zeer groot aantal apen. Zowel de tempels (want veel "rare" beelden) en apen vond Kay erg leuk.
Alsof we nog niet genoeg beesten hadden gezien, gingen we nu door naar het Bali Bird and Reptile park. Hier kwam Kay oog in oog de staan met een arend.
's Avonds weer gegeten in een van de restaurants langs het strand van Sanur - dit keer maar patat met ketchup voor Kay besteld, omdat we toch wel vonden dat hij iets moest eten.